Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Maini si picioare frumoase, cu ajutorul produselor Hofigal


Maini si picioare frumoase, cu ajutorul produselor Hofigal

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea a avut loc o noua intalnire din seria Martea Sanatatii. De aceasta data, tema centrala a intalnirii a fost ingrijirea mainilor si picioarelor, cu ajutorul produselor naturale. Ingrijirea mainilor este absolut necesara in orice anotimp, insa, din pacate, de ingrijirea picioarelor ne aducem aminte doar in asteptarea verii, nerabdatoare sa purtam sandale si sa aratam bine cand ne ducem la plaja. Doamna doctor Anca Daniela Raiciu, Director de Marketing Hofigal, a sustinut o scurta prelegere despre remediile fitoterapeutice eficiente in tratamentul varicelor, iar doamna Liliana Simion, farmacist-sef, le-a rasfatat pe doamnele prezente cu o masca hranitoare pe baza de avocado, ideala pentru ingrijirea mainilor.

Dincolo de aspectul inestetic, varicele sau venele varicoase pot fi dureroase si pot antrena o senzatie de disconfort. De aparitia varicelor este responsabil nu un factor, ci mult mai multi: varsta, sexul, statul in picioare mult timp, obezitatea si predispozitia genetica sunt doar cativa dintre ei. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa dezvolte varice, din cauza schimbarilor hormonale pe care le traverseaza (in perioadele menstruale, in timpul sarcinii si la menopauza). Principalul simptom al varicelor este reprezentat de senzatia de durere si greutate la nivelul picioarelor. In general, varicele apar pe partea din spate a gambelor sau pe interiorul lor si se recunosc prin aspectul de firisoare umflate si rasucite, dar si prin culoarea purpuriu inchis sau o nuanta de albastru (pentru ca venele varicoase transporta inapoi la inima sange neoxigenat).
Dintre remediile fitoterapeutice utile in tratarea varicelor, doamna doctor Anca Daniela Raiciu a ales sa le vorbeasca celor prezenti la intalnirea de ieri despre tincturile si gemoderivatele din plante precum alunul, castanul, ghimpele sau vita-de-vie. Compania noastra, Hofigal, si-a propus sa valorifice la maximum potentialul curativ al plantelor. Nu puteam ramane indiferenti la incredibilele proprietati ale mugurilor si ale mladitelor tinere, bogate in toate elementele vitale din arbori si arbusti. Gemoderivatele, adica extractele din muguri si mladite tinere, au o valoare inestimabila, pentru ca mugurii contin toata puterea vindecatoare a viitoarei plante. In plus, gemoderivatele asigura si un drenaj biologic, prin care se elimina substantele nocive produse in tesuturi si se restabileste echilibrul biologic al organismului. Tratamentul cu gemoderivate este bine sa fie completat si in plan extern, utilizand produse de ingrijire adaptate acestei probleme, cum sunt gelurile Supliform si VenHof. Supliform este un gel de intretinere corporala, pe baza de extracte de iedera, castan salbatic, ardei iute si uleiuri esentiale, indicat in caz de celulita, vergeturi, dureri reumatice, musculare si articulare, fragilitate vasculara sau tulburari ale circulatiei periferice. Pe baza de extracte glicerinohidroalcoolice din frunze de afin, frunze de alun, frunze de vita-de-vie, muguri de castan si ulei esential de cimbru, VenHof este un gel recomandat pentru intretinerea picioarelor, mai ales pentru inlaturarea durerilor si a senzatiei de gambe grele.
Finalul intalnirii a fost rezervat, ca de obicei, unei noi retete naturale pentru frumusete si sanatate. Mainile au nevoie de o ingrijire deosebita, indiferent de varsta si anotimp. De aceea, doamna Liliana Simion a prezentat o masca de intretinere a pielii mainilor, pe baza de avocado. Masca se prepara din pulpa maruntita de avocado, in care se adauga ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Compozitia se amesteca intr-un vas pana se omogenizeaza, apoi se aplica pe mainile curate (este recomandat ca mainile sa fie chiar putin umede). Pentru efect regenerator garantat, este bine ca o astfel de masca sa se pastreze pe maini intre 15 si 20 de minute.


Va asteptam cu drag la urmatoarea intalnire Martea Sanatatii, programata pe 8 mai, incepand cu ora 16.00, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti), sa descoperim impreuna si alte remedii naturiste!

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy