Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Cum sa ne intarim sistemul imunitar in mod natural


Cum sa ne intarim sistemul imunitar in mod natural

Email Imprimare

Ce putem face pentru a ne mentine sistemul imunitar la parametri optimi, ca sa fim feriti de infectii si, in general, ca sa fim sanatosi? Despre imunitatea organismului si despre cum ne putem intari sistemul imunitar am discutat la intalnirea Martea Sanatatii de ieri dupa-amiaza, organizata, ca de obicei, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea. Doamna doctor Anca Daniela Raiciu, Director de Marketing Hofigal, le-a vorbit celor prezenti despre factorii responsabili de scaderea imunitatii si a prezentat remediile fitoterapeutice indicate pentru intarirea sistemului imunitar. Finalul intalnirii a fost dedicat frumusetii naturale, doamna Liliana Simion, farmacist-sef, prezentand o masca nutritiva si regeneratoare cu avocado si banana.

Se stie ca odata cu inaintarea in varsta sau din cauza diverselor boli, imunitatea organismului scade. Astfel, noi suntem mai vulnerabili la infectiile din ce in ce mai frecvente si mai grave. De multe ori, adulti aparent sanatosi si care au o cantitate normala de celule imunitare (dupa cum indica analizele de sange) contracteaza infectii. In schimb, in conditii asemanatoare, alte persoane sunt mai rezistente. Diferenta este data mai ales de stilul de viata, asa cum a aratat in prelegerea sustinuta la intalnirea Martea Sanatatii doamna doctor Anca Daniela Raiciu. Studiile epidemiologice indica faptul ca alimentatia, fumatul, calitatea somnului, sedentarismul, nivelul de stres, calitatea relatiilor interumane si mediul de viata sunt doar cativa dintre factorii care influenteaza raspunsul imunitar al organismului. In general, persoanele in varsta si copiii au un sistem imunitar mai vulnerabil. Asadar, sanatatea si imunitatea sunt strans legate: avand grija de sanatatea noastra zi de zi, ne imbunatatim functionarea sistemului imunitar si viceversa. Un sistem imunitar care functioneaza normal nu este doar garantia unei stari bune de sanatate, ci inseamna chiar viata, pentru ca, in lipsa lui, cea mai banala zgarietura ne-ar putea fi fatala.
Pentru intarirea sistemului imunitar, compania noastra, Hofigal, propune o schema fitoterapeutica, prezentata la intalnirea de ieri de doamna doctor Anca Daniela Raiciu. Spirulina cu extract total de catina combina calitatile nutritionale si bioenergetice ale spirulinei si proprietatile vitaminizante si remineralizante ale extractului de catina, suplimentul nutritiv fiind recomandat in reglarea principalelor functii imunologice ale organismului. Coenzima Q10 in ulei de catina este un alt produs destinat suplimentarii dietei pentru asigurarea unui aport adecvat de nutrienti si substante bioactive necesare in exercitarea proprietatilor functionale antioxidante si imunomodulatorii. Uleiul de catina, numitorul comun al acestor suplimente nutritive naturale este un complex polivitaminic cu actiune regeneratoare asupra metabolismului celular si cu efecte benefice de tonifiant general, antianemic, vitaminizant si imunomodulator. Alte remedii naturale pentru intarirea imunitatii sunt cele pe baza de echinacea (recomandate mai ales in anotimpul rece) , dar si Flavovit C, Catinofort si anumite gemoderivate, precum cele de coacaz negru, maces sau brad alb.
Cum sanatatea si frumusetea merg mana in mana, partea a doua a intalnirii de ieri dupa-amiaza a fost dedicata prezentarii unei noi retete de masca pentru fata, de catre doamna Liliana Simion, farmacist-sef. O masca pe baza de avocado (puternic antioxidant ce combate imbatranirea pielii, bogat in vitamina B5) si banana (recunoscuta pentru actiunea ei hidratanta asupra pielii). Reteta este foarte usor de pregatit acasa: cele doua ingrediente principale, avocado si banana, se piseaza bine, se adauga putina zeama de lamaie, un varf de sare, cateva picaturi de tinctura de propolis si o lingurita de miere. Compozitia se amesteca pana se omogenizeaza, apoi masca se aplica pe fata si se pastreaza timp de 15-20 de minute. Ar fi ideal daca ne-am putea oferi acest rasfat cel putin o data pe saptamana. Dupa aplicarea mastii, tenul este hidratat, regenerat si stralucitor.


Va asteptam cu drag la urmatoarea intalnire din seria Martea Sanatatii, programata pe 22 mai, de la ora 16.00, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti). 

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy