Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Gemoderivatele, un ajutor pretios pentru o piele frumoasa


Gemoderivatele, un ajutor pretios pentru o piele frumoasa

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea a avut loc o noua intalnire din seria Martea Sanatatii. Doamna doctor Anca Daniela Raiciu, Director de Marketing Hofigal, le-a vorbit celor prezenti despre rolul gemoderivatelor in mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, iar doamna Liliana Simion, farmacist-sef, a prezentat o masca hidratanta pentru ten, pe baza de capsuni si argila albastra.

Mugurii si mladitele tinere au proprietati incredibile, continand toate elementele vitale din arbori si arbusti. Terapia cu extracte din muguri si mladite tinere se numeste gemoterapie, un cuvant derivat din latinescul gemmae, care inseamna atat mugur, cat si piatra pretioasa. La urma urmei, gemoderivatele, adica extractele din muguri si mladite tinere, au, intr-adevar, o valoare inestimabila, fiind un dar al naturii. Gemoderivatele sunt formate din tesuturi embrionare care concentreaza intreaga energie si informatie genetica a plantei, fiind mai bogate in vitamine, oligoelemente, minerale, acizi nucleici sau factori de crestere decat restul plantei. Exista o serie de gemoderivate care, incluse intr-o schema fitoterapeutica, pot contribui la mentinerea aspectului tanar al pielii. Mugurii de stejar, mladitele de ienupar si cele de mur imbunatatesc aspectul pielii si o revitalizeaza. Mladitele de afin au actiune reepitelizanta si regeneratoare a mucoaselor si a tesutului conjunctiv cutanat, fiind recomandate pentru tratarea acneei juvenile, a cuperozei si a modificarilor cutanate senile (piele uscata sau flasca, tesut conjunctiv alterat). Mugurii de ulm au actiune dermatoprotectoare, regleaza secretia glandelor sebacee si sunt indicati in tratarea afectiunilor cutanate, precum dermatitele, dermatozele sau herpesul. Mladitele de zmeur sunt un remediu eficient in combaterea acneei, in timp ce mugurii de mesteacan alb si cei de frasin sunt benefici, printre altele, si in combaterea celulitei. In general, gemoderivatele sunt destinate uzului intern. Eficienta lor creste daca sunt completate prin ingrijirea pielii cu produse cosmetice adecvate, precum produsele antirid din gama Hof.Viodana sau gelul de intretinere corporala Supliform.
Finalul intalnirii a fost consacrat, ca de fiecare data, unei noi retete naturale de intretinere a tenului. Ingredientele principale ale mastii hidratante prezentate ieri dupa-amiaza au fost capsunile si argila albastra. Capsunile sunt bogate in antioxidanti si sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, in timp ce argila albastra contine nu mai putin de 41 de minerale esentiale pentru organism. Argila albastra deschide porii, extrage grasimea si toxinele, apoi inchide porii. Pentru prepararea mastii, pasati intr-un vas 4-5 capsuni, apoi adaugati o lingura de argila albastra, un varf de cutit de sare, o lingura de ulei de masline si o lingura de iaurt sau sana. Compozitia se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se aplica pe fata si se pastreaza timp de aproximativ 20 de minute. Rezultatul: un ten fin, catifelat, care radiaza de frumusete!
Va invitam sa ne fiti alaturi si la urmatoarea intalnire dedicata sanatatii si frumusetii, programata marti, 19 iunie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy