Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Sfaturi pentru plaja, la Martea Sanatatii


Sfaturi pentru plaja, la Martea Sanatatii

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea a avut loc o noua intalnire din seria Martea Sanatatii organizata de Hofigal. Fiind vorba de ultima intalnire de dinaintea vacantei si avand in vedere vara caniculara pe care o traversam, doamna Anca Daniela Raiciu, Doctor in Stiinte Farmaceutice si Director de Marketing Hofigal, a tinut sa ofere cateva sfaturi legate de modul in care ne expunem la soare. Se stie ca pielea noastra este un organ important, dar foarte sensibil, iar din cauza perturbatiilor climatice din ultimii ani posibilitatea de a o rani prin expunerea la soare (chiar si atunci cand nu este excesiva!) a crescut foarte mult.

Vine vacanta, vom merge la mare, la plaja, sau la munte, unde soarele e la fel de puternic, vrem sa avem o piele frumos bronzata, desigur, dar trebuie sa tinem cont si de sanatatea ei. In general, stim ca, pentru a evita arsurile, nu ne vom expune direct la soare intre orele 11.00 si 15.00 si vom folosi creme solare. Ceea ce nu stim este ca aceste creme solare, asa-numitele creme cu SPF, nu ne sunt suficiente, pentru inrgrijirea adecvata a pielii. Ar fi foarte bine sa utilizam pe langa aceste creme cu factor de protectie si altele remedii, de exemplu uleiul de catina combinat cu uleiul de masline. Uleiul de catina este un ulei special, care are proprietati nutritive, revitalizeaza si regenereaza pielea. In plus, are calitati antirid.
In partea a doua a intalnirii, doamna Liliana Simion, farmacist-sef, a ales sa ne prezinte o masca anticearcan, pe care cei care au dorit au putut-o incerca. Aceasta se prepara foarte simplu, caci este nevoie doar de un cartof ras peste care se pune o cantitate mica de ulei de migdale si cateva picaturi de lamaie. Amestecul se asaza pe doua discuri cosmetice si se plaseaza pe ochi (tinuti inchisi), unde este lasat sa actioneze timp de aproximativ 15 minute. Cartoful ras curata pielea, lamaia contine vitamina C, foarte utila pielii (lamaia ar trebui sa se regaseasca in aproape toate mastile pentru fata, ne-a spus doamna Simion), iar uleiul de migdale revitalizeaza zona din jurul ochilor, avand si proprietati antirid. Dupa cele 15 minute, se indeparteaza amestecul, se curata ochii, se spala cu apa, apoi se maseaza zona din jurul lor cu o picatura - doua de ulei de migdale. Efectul este imediat - cearcanele dispar, iar pielea din jurul ochilor devine mult mai luminoasa!


Va asteptam cu noi subiecte interesante si sfaturi utile la urmatoarea intalnire Martea Sanatatii, programata dupa vacanta, pe 11 septembrie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Sector 1, Bucuresti).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy