Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Ochi frumosi si sanatosi, cu struguri si lamaie


Ochi frumosi si sanatosi, cu struguri si lamaie

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza, dupa o vacanta binemeritata, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea s-au reluat intalnirile din seria Martea Sanatatii. Gazdele evenimentului au fost, ca de obicei, doamna Anca Daniela Raiciu, Doctor in Stiinte Farmaceutice, Director de Marketing Hofigal, si doamna Liliana Simion, farmacist-sef. In prim-planul discutiilor a fost frumusetea la inceput de toamna, dupa excesele specifice verii, iar ingredientele vedeta din reteta de masca naturala pentru ingrijirea ochilor au fost strugurii, fructele campion ale sezonului.

Doamna Liliana Simion le-a rasfatat pe doamnele prezente la intalnire cu o masca anticearcane, foarte usor de preparat acasa. Luati 2-3 boabe de struguri si zdrobiti-le intr-un vas. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi 1-2 lingurite de faina si amestecati pana la omogenizarea compozitiei. Masca se aplica pe zona de sub pleoape si se pastreaza timp de 20 de minute. Dupa aplicare, pielea este revigorata, iar pungile de sub ochi sunt estompate.
Folosirea strugurilor in cosmetica are o traditie indelungata. Se pare ca, in secolul al XVII-lea, la curtea Regelui Frantei Ludovic al XIV-lea, doamnele isi dadeau pe fata cu vin vechi, pentru a-si face tenul mai luminos si mai tanar. Astazi, datorita proprietatilor lor hidratante, exfoliante si, mai presus de toate, antirid, strugurii sunt ingrediente cheie in nenumarate produse de infrumusetare. Care este secretul strugurilor? Continutul lor ridicat de polifenoli, molecule bogate in vitamina E, care intaresc protectia naturala a epidermei si lupta impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pielii. Pe langa polifenoli, strugurii mai contin vitamine (C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E, P), saruri minerale si oligoelemente (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc), ceea ce ii face sa fie unul dintre alimentele cele mai bogate in substante indispensabile organismului.
La randul ei, lamaia are si ea efecte benefice asupra frumusetii pielii. Zeama de lamaie tonifica, hidrateaza si catifeleaza pielea, inchide porii si ne ajuta sa scapam de nedoritele puncte negre. Acidul citric actioneaza asupra straturilor superioare ale pielii, in timp ce acidul malic patrunde in straturile profunde. Impreuna, cei doi acizi din lamaie indeparteaza celulele moarte si accelereaza procesul de regenerare celulara. Datorita proprietatilor sale astringente rezultate din combinatia de vitamina C, flavonoizi si tanini, lamaia este aliatul persoanelor care au tenul gras, contribuind la mentinerea unui pH echilibrat al pielii. Insa lamaia poate face minuni si pentru par, pe care il face matasos, si pentru dinti, pe care ii face mai albi si mai stralucitori.


Va asteptam la urmatoarea intalnire din seria Martea Sanatatii, cu noi discutii pasionante pe teme de frumusete si sanatate! Intalnirea este programata pe 25 septembrie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti - langa fosta agentie CFR de la Gara de Nord).


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy