Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Spirulina, efect revigorant garantat


Spirulina, efect revigorant garantat

Email Imprimare

Cea mai recenta intalnire din seria Martea Sanatatii a avut loc ieri, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea. Gazda evenimentului a fost doamna farmacist-sef Liliana Simion, care ne-a vorbit despre spirulina si efectele ei uimitoare asupra organismului. UNESCO descrie spirulina ca fiind alimentul ideal si cel mai complet al viitorului. Nici nu este de mirare, pentru ca aceasta alga are nenumarate proprietati. Spirulina nu este o alga ca oricare alta, ci este acea alga care, din zecile de mii de specii existente, are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti.

Gratie continutului de vitamina E si de alti antioxidanti, spirulina intarzie imbatranirea, impiedicand oxidarea acizilor grasi esentiali si formarea radicalilor liberi responsabili de procesul de imbatranire. Are, de asemenea, si rol cardioprotector, regleaza tensiunea arteriala, reduce colesterolul, mentine sanatatea ochilor, ajutand la tratarea miopiei si a cataractei. Spirulina este recomandata pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, precum si in tratarea anemiei, protejeaza rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite in diverse tratamente si poate chiar preveni aparitia celulelor canceroase.
In frumusete, la fel ca in sanatate, spirulina are efect de purificare si detoxifiere. Este un excelent stimulent al regenerarii celulelor pielii, fiind un ingredient pretios in produsele destinate ingrijirii pielii. Folosita extern, spirulina este bio-activa: reda supletea si elasticitatea pielii, intarzie aparitia ridurilor si incetineste procesul de imbatranire. Cremele, mastile si tratamentele cosmetice pe baza de extract natural de spirulina actioneaza intens asupra pielii, avand si efect cicatrizant. Un exemplu este crema Spirulin, pe baza de extract total de Spirulina platensis, disponibila atat in forma traditionala, cat si la monodoze. Folosita sub forma de pulbere, in cremele si mastile faciale, spirulina atenueaza petele si eruptiile alergice. In plus, datorita acidului gamalinoleic si fiocianinei, spirulina actioneaza pozitiv si in cazul acneei. La fel de benefice sunt si impachetarile cu spirulina, cum sunt cele oferite de complexul de Terapie Naturala Alexandra, de la Breaza. Impachetarile corporale cu spirulina au efect de lifting asupra pielii. Prin stimularea circulatiei sangvine, spirulina favorizeaza regenerarea celulelor si ajuta la mentinerea unei siluete ferme si suple.
In finalul intalnirii, doamna Liliana Simion a pregatit o masca pe baza de spirulina, care poate fi folosita atat pentru ingrijirea tenului, cat si a mainilor. Este un tratatament pe care e bine sa il faceti cel putin o data pe saptamana. Iata si modul de preparare: amestecati intr-un vas 1 lingura de branza de vaci cu putin lapte (daca aveti tenul gras) sau smantana (pentru celelalte tipuri de ten). Adaugati un varf de cutit de sare, apoi 1 lingurita de miere. Stoarceti 5-6 picaturi de zeama de lamaie si adaugati 1 gram de pulbere de spirulina (de preferinta din capsule cu spirulina, nu din tablete, pentru ca acestea contin si excipienti). Compozitia se amesteca pana la omogenizare, apoi se aplica pe fata, pe gat si pe maini. Se poate indeparta dupa 20 de minute. Este important de retinut ca o astfel de masca e destinata aplicarii imediate, nu se pastreaza in frigider pentru utilizare ulterioara.


Va asteptam la urmatoarea intalnire Martea Sanatatii, programata, ca de obicei, peste doua saptamani, adica pe 9 octombrie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti - langa fosta agentie CFR de la Gara de Nord).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy