Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Pentru ochi frumosi!


Pentru ochi frumosi!

Email Imprimare

Marti dupa-amiaza, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea a avut loc o noua intalnire din seria Martea Sanatatii. Ca de obicei, gazdele evenimentului au fost doamna Dr. Anca Daniela Raiciu, Director de Marketing Hofigal, si doamna Liliana Simion, farmacist-sef. A fost o intalnire dedicata exclusiv frumusetii ochilor. Nu intamplator, despre ochi se spune ca sunt oglinda sufletului. In ei ni se citesc imediat trairile, emotiile, sentimentele, dar si oboseala cauzata de stres, boala sau nopti nedormite... In plus, pielea din jurul ochilor este prima pe care se citesc semnele trecerii timpului.

Pielea din zona ochilor este extrem de sensibila. Are o grosime de numai jumatate de milimetru, fiind de pana la patru ori mai subtire decat pielea obrajilor. Din cauza numarului redus de glande sebacee, pielea din jurul ochilor nu este protejata suficient de radiatii solare, vant si frig, tot atatia factori care usuca pielea si ii accelereaza procesul de imbatranire. Nu trebuie sa uitam ca in aceasta zona a fetei se concentreaza 27 de muschi, dintre care 14 ne ajuta sa clipim. Aparitia ridurilor de expresie, care se formeaza in coltul ochilor, reprezinta un prim indiciu ca pielea din jurul ochilor este obosita.
Cearcanele sunt consecinta oboselii, a stresului si a inaintarii in varsta. Aparitia lor este determinata de o dereglare in functionarea tesuturilor limfatice, in urma oxidarii hemoglobinei (la fel ca in cazul contuziilor). Insa cearcanele pot fi si rezultatul unei hiperpigmentari (melanina in exces), vizibila mai ales la persoanele cu piele mai inchisa la culoare. Responsabil de aparitia cearcanelor poate fi si factorul genetic. In plus, abuzul de cafea, alcool sau dulciuri suprasolicita glandele suprarenale, contribuind astfel la aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Acestea din urma pot fi cauzate fie de circulatia deficitara a sangelui, fie de retentia de apa.
Pentru ca pielea din jurul ochilor sa fie elastica, neteda si fara riduri vizibile, trebuie sa-i acordam ingrijirea de care are nevoie. Doamna farmacist-sef Liliana Simion le-a prezentat participantilor la intalnire o masca speciala pentru ingrijirea pielii din jurul ochilor, pe baza de rosii si ulei de catina, care estompeaza ridurile de expresie si atenueaza cearcanele. Pentru a prepara aceasta masca la dumneavoastra acasa, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura suc de rosii, cateva picaturi de zeama de lamaie, jumatate de lingurita de curcuma, faina cat cuprinde si cateva picaturi de ulei de catina. Compozitia se amesteca pana la omogenizare, apoi masca se aplica pe zona din jurul ochilor si se pastreaza timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta. Dupa indepartarea mastii, pentru revigorarea ochilor obositi este indicat sa puneti pe ochi pliculete cu ceai de albastrele. 


Va asteptam cu noi sfaturi de frumusete si sanatate si la urmatoarea intalnire Martea Sanatatii, programata pe data de 6 noiembrie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy