Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Sanatate si echilibru


Sanatate si echilibru

Email Imprimare

La traditionala noastra intalnire de marti, am discutat cu doamna psiholog Camelia Anca Baciu despre ispitele care nu ne dau pace in aceasta epoca a consumismului fara margini. Vineri - 23 noiembrie - este ziua marilor reduceri, este bine sa beneficiem de reducerile care ne vor fi oferite de magazine pentru a ne achizitiona lucrurile utile la care tanjeam demult, insa fara a ne cumpara o multime de lucruri de care nu avem nevoie, doar pentru ca sunt la reduceri, iar apoi sa ne plangem ca nu ne-am dat seama cum ne-am cheltuit toti banii... Intalnirea noastra cool, dacic cool, de marti am dedicat-o asadar echilibrului, pe care uneori ne este atat de greu sa-l pastram, dar si sanatatii. Pentru ca si sufletul trebuie sa ne fie sanatos, si inima trebuie sa ne fie impacata, nu numai trupul plin de elan... Iar Hofigal este unul dintre putinele branduri care stiu acest lucru si ne incurajeaza pe calea echilibrului si a sanatatii.

Cate ceva despre Vinerea Neagra, un concept pe care trebuie sa stim sa-l gestionam
In ultima vreme, evenimentele de tip black au parte de o publicitate poate un pic mai exagerata decat ar merita. Profitand de acest lucru, foarte multe magazine clasice, traditionale si magazine online initiaza astfel de zile negre pentru a atrage atentia asupra lor si, desigur, pentru a atrage cat mai multi clienti. Pe langa deja consacratul Black Friday, unii organizeaza chiar si Black November, noiembrie negru, o luna intreaga de discounturi.
La fel ca in cazul oricarei promotii, este clar ca merita sa studiezi cu atentie oferta si, daca ai nevoie de anumite produse, sa le cumperi in acea zi cu discounturi semnificative. Cea mai noua si cea mai... exagerata sarbatoare a consumismului se numeste Black Friday, vinerea neagra. Este un concept inventat de al retailerii off- si online din Statele Unite ale Americii, fiind importat anul trecut si la noi de catre unele magazine off- si online.
Sute de milioane de americani, aproximativ 75% din totalul populatiei, asteapta cu nerabdare week-end-ul urmator, primul week-end de dupa Ziua Recunostintei, la fel ca anul trecut. La fel ca ei, milioane de oameni din toata lumea asteapta acelasi moment. La inceput, Black Friday insemna o singura zi de vineri, dar, datorita succesului fulminant, acum s-a transformat intr-un weekend intreg in care se celebreaza shopping-ul. Data nu este fixata intamplator, caci week-end-ul de la sfarsit de noiembrie marcheaza, practic, inceputul cumparaturilor de sarbatori.
Statisticile realizate in SUA arata ca, in 2011, 226 de milioane de americani au cheltuit 56 de miliarde de dolari (400 de dolari de persoana), profitand de reducerile din vinerea neagra. Magazinele traditionale au deschis inca de la ora 4 dimineata, dar anul acesta vor deschide probabil imediat dupa miezul noptii, la ora 0, pentru ca toata lumea sa aiba timp de cumparaturi si pentru a se evita conflictele - unii stau la coada cu ore bune inainte de deschidere, iar altii, veniti mai tarziu, vor sa intre mai in fata. In unele state americane, aceasta zi de vineri a devenit sarbatoare oficiala, angajatii primind liber.
In 2012, pe 23 noiembrie, de Black Friday, romanii sunt asteptati sa cheltuie nu mai putin de 10 milioane de euro pe cumparaturi online, in principal pe produse IT & C. Chiar daca au exista reduceri de "doar" 60%, anul trecut evenimentul a fost un succes, s-a vandut de peste 8 milioane de euro, insa anul acesta se asteapta o adevarata explozie. Multe magazine online se pregatesc pentru aceasta zi speciala, adaptandu-si platformele online pentru a putea primi de 5 ori mai multi vizitatori simultan decat in mod obisnuit - servere suplimentare, programe de gestiune si aplicatii web care sa faciliteze accesul tuturor. Unii vor oferi reduceri de 80% la sute de produse, printre care se vor numara si electrocasnice mari, iar altii vor aplica discounturi de 50% la aparatura foto-video si accesorii.


Va asteptam la urmatoarea intalnire Martea Sanatatii, pe 4 decembrie, de la ora 16.00, tot la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti - langa fosta agentie CFR de la Gara de Nord).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy