Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Gripa ataca organismele slabite


Gripa ataca organismele slabite

Email Imprimare

Imbolnavirile frecvente de gripa pun in evidenta un sistem imunitar slabit. In plus, deoarece gripa se raspandeste prin caile respiratorii, ea apare mai frecvent la cei care prezinta o sensibilitate a mucoaselor si o capacitate de aparare precara la acest nivel. Merita sa ne readucem aminte de aceste lucruri pentru ca nu avem medicamente impotriva gripei, ci doar un vaccin reinnoit in fiecare an si care, dupa parerea multor specialisti, ar fi mai bine sa fie evitat. Ar trebui insa sa ne dea de gandit faptul ca batranii nu se plangeau atata de sacaitoarele gripe care nu ne mai dau mai dau acum pace. E adevarat ca nu traiau intr-un aer atat de poluat incat riscam sa fim penalizati de Uniunea Europeana, ca nu mancau atatea E-uri si nici nu erau supusi stresului de astazi. Fructele si legumele, un pahar de vin sau unul de tuica erau principalele lor remedii. Le-am hulit si astazi redescoperim ca sunt adevarate medicamente.
Pentru intarirea mucoasei, excelenta este si mierea cu otet de mere la care, o data pe saptamana, puteai sa adaugi si o picatura de Lugol, care din pacate nu se mai gaseste. Ceaiurile cu miere si rom erau si ele nelipsite. Si oamenii erau mai sanatosi.
In tarile nordice, uleiul de rechin era, la randul lui, un remediu cunscut din batrani in lupta impotriva infectiilor si pentru vindecarea ranilor. Cunoscand aceste traditii am fost fericit cand am gasit la noi uleiul din ficat de rechin. Si nu cred ca este o autosugestie, dar de cand l-am descoperit, practic, n-am mai avut parte de nici o gripa. E adevarat insa ca am introdus in alimentatia zilnica si uleiul din ficat de cod si uleiul de peste Omega 3. Uleiurile astea sunt si foarte bune la gust, astfel incat le folosesc nu drept capsule, ci la sticla si prepar cu ele niste delicioase salate de peste. Dar consum zilnic cateva linguri. Atat Omega 3, cat si vitamina D sunt esentiale pentru sanatatea noastra si pentru intarirea organismului. Am citit mai multe articole despre importanta vitaminei D pentru stimularea sistemului imunitar si sunt convins ca rezultatele pe care le-am obtinut se datoreaza si faptului ca le-am asociat, bucurandu-ma de efectele lor conjugate. Oricum, indiferent care sunt explicartiile, pentru mine e important ca am scapat de cosmarul gripei. (Adrian)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy