Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Sanatatea ca obligatie


Sanatatea ca obligatie

Email Imprimare

Modul de raportare la sanatate difera foarte mult in functie de timp si de loc. Traditional, oamenii nu se preocupau explicit de sanatate. Ei respectau traditiile, iar sanatatea venea de la Dumnezeu. Apoi a  venit increderea in medicina si iarasi nu aveai nevoie sa te preocupi de sanatate, ca te duceai la doctor. Si sanatatea nu a intarziat sa se subrezeasca pe zi ce trece. Apoi am inceput sa constientizam ca important este sa prevenim si sa nu ajungem la doctor. Acum am facut un pas mai departe. Inchidem spitalele si trimitem doctorii pe alte meleaguri. Ce ne ramane de facut in aceste conditii?
E simplu! Suntem obligati sa avem singuri grija de sanatatea noastra. Si mai ales sa constientizam ca ne intoarcem la mentalitatea spartanilor. Un copil, daca nu e robust, e aruncat mortii. Oricum, e mult mai civilizat decat sa-i ardem de vii, asa cum am inceput sa facem noi. Iar apoi adultii sa aiba grija sa nu se imbolnaveasca, pentru ca nu vor mai fi deschise decat cimitirele. Prea multa grija de sanatate risca sa te imbolnaveasca psihic. Cel putin asa suna o noua campanie pornita in America impotriva celor obsedati sa manance sanatos.
Au inventat si o noua taxonomie pentru a diferentia mai clar aceasta noua categorie de boli psihice de care sufera cei care nu vor sa manance produse chimizate. Nu credeti ca e normal? Ce, mananca fiecare ce-i trasneste lui prin cap? Asa ca mi se pare normal ca si in Romania oficialii Agriculturii sa-si doreasca cat mai multe specii manipulate genetic. In fond, de ce sa fim manipulati doar noi? Animalele si plantele ce cusur au? Si uite asa se naste paradoxul modern. Vreau sa spun romanesc, caci ceilalti au cel putin drumul deschis spre spitale.
Noi insa avem obligatia de a fi sanatosi traind cat mai nesanatos. Eu cred ca am gasit o solutie ingenioasa. Cum nu stau prea bine la capitolul botanica si nu prea deosebesc ceapa de usturoi, mi-am luat un caine care se pricepe mult mai bine decat mine si ma ajuta sa identific pe camp plantele medicinale, ca acum, cu noile directive, probabil ca prin farmacii nu o sa le mai gasim nici pe astea, iar pe medicamente nu am chef sa arunc banii, mai ales ca si compensatele au inceput sa se evapore. (Nina Niculina)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy