Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Ingrijire speciala pentru dermatita atopica


Ingrijire speciala pentru dermatita atopica

Email Imprimare

In prezent, dermatita atopica reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni caracteristice varstei copilariei, inceputul dermatitei atopice aparand in peste 75% din cazuri la copii cu varste pana la 5 ani. Pielea copiilor, in special a nou-nascutilor si a bebelusilor, difera de pielea adultilor: este mai subtire, sinteza de lipide in piele este mai redusa, iar filmul hidrolipidic de la suprafata ei este deficitar.
Ca semne ale dermatitei atopice, mamica va constata prezenta uscaciunii excesive a pielii, mancarime persistenta si aparitia unor leziuni inflamatorii si supurante. Pentru a preveni problemele pielii uscate, precum si pentru a le diminua pe cele deja existente, se recomanda ingrijirea pielii copiilor cu ajutorul unor produse speciale – emolientele. Emolientele sunt produse hipoalergenice, fara parfum sau coloranti, disponibile in farmacii.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se va utiliza terapia completa cu emoliente: in timpul baitei se vor folosi produsele emoliente pentru spalare, cu formule delicate, dupa imbaiere se acorda atentie deosebita uscarii delicate a pielii copilului, evitand stergerea prin frecare, iar la final se aplica emoliente special destinate acestei etape de ingrijire.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy