Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Cum sa ingrijim pielea foarte uscata


Cum sa ingrijim pielea foarte uscata

Email Imprimare

Pentru femeile care au pielea foarte uscata, hidratarea permanenta este, zi de zi, o provocare. Senzatia neplacuta dupa spalare, iritatiile, mancarimile sunt doar cateva dintre motivele pentru care pielea uscata are nevoie de atentia noastra zilnica.

Uscarea pielii are cauze multiple, mergand de la consumul insuficient de lichide la nivelul scazut de umiditate, si are consecinte dintre cele mai neplacute, precum pierderea elasticitatii si aparitia prematura a ridurilor. Pielea uscata este un tip de piele vulnerabila, predispusa la iritatii. Adesea, senzatia specifica de disconfort poate fi insotita si de descuamare.
In mod normal, pielea produce lipide (ceramide, trigliceride, colesterol si acizi grasi), care formeaza, la suprafata, o pelicula protectoare, numita si pelicula hidrolipidica. Rolul acestei pelicule este de a apara pielea de agresiunile externe, de tip poluare sau frig, si de a o mentine la un nivel optim de hidratare. Cand pielea uscata nu mai produce corect lipidele, adica exact acele elemente esentiale pentru elasticitatea si confortul epidermei, epiderma devine permeabila, pierzandu-si, treptat, supletea si fermitatea.
Hidratarea are scopul de a intari stratul superior al epidermei, cunoscut si ca strat cornos, primul scut de protectie a pielii. Pielea foarte uscata se aseamana cu o planta care, in lipsa de apa, incepe, incet-incet, sa se ofileasca. De aceea, acest tip de piele are nevoie de un program special de ingrijire, pe baza unor produse cosmetice bogate in apa, pentru ca pielea foarte uscata este, inainte de toate, o piele deshidratata.
Pentru o hidratare optima, este bine sa tineti cont de cateva aspecte:  apa calda ar trebui evitata, pentru ca usuca pielea, iar sapunul normal ar fi bine sa il inlocuiti cu un sapun mai gras, care lasa pe epiderma o pelicula protectoare si hidratanta. De asemenea, se recomanda indepartarea excesului de apa cu un servetel uscat fin, nu cu prosopul de toaleta obisnuit. Imediat dupa spalarea fetei, crema hidratanta ar trebui aplicata intr-un strat generos, pe care il masati prin miscari circulare timp de aproximativ doua minute, pana cand patrunde in piele. Nu uitati ca aceasta este o etapa obligatorie inainte de aplicarea machiajului. Pielea foarte uscata are nevoie de hidratare de doua ori pe zi, dimineata si seara, asa ca demachierea este si ea indispensabila la sfarsitul zilei. Seara, puteti aplica o crema mai grasa, imbogatita cu elemente naturale, precum mierea sau diversele uleiuri vegetale.
Pentru a veni in ajutorul persoanelor care se confrunta cu problemele cauzate de pielea foarte uscata, Laboratoarele Iwostin ale companiei noastre, Nepentes, au creat gama Lipidia, care contine produse ce vin sa completeze deficitul de lipide din piele. Toaleta zilnica a pielii poate incepe cu gelul pentru spalare Lipidia, care curata tenul fara a afecta bariera lipidica a pielii. Formula extrem de bogata in ceramide, trigliceride si ulei de jojoba face ca gelul de spalare sa regenereze stratul cornos al epidermei, prevenind pierderea transepidermica de apa. Programul zilnic de ingrijire a pielii foarte uscate poate continua cu aplicarea cremei lipidice, care reface necesarul de lipide din piele. Uleiul de avocado si uleiul de macadamia ce intra in formula cremei redau pielii elasticitatea si fermitatea. Nivelul optim de hidratare a epidermei este asigurat de apa termala de Iwonicz Zdroj continuta in produsele gamei Iwostin Lipidia. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy