Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Ce ar trebui sa stim despre cuperoza


Ce ar trebui sa stim despre cuperoza

Email Imprimare

Cuperoza este o afectiune a pielii care se manifesta la nivelul fetei, mai ales pe obraji si pe nas. Fata se inroseste din cauza capilarelor mici si rosii care devin vizibile la suprafata pielii. Persoanele cele mai predispuse la cuperoza sunt femeile si aceia dintre noi care au pielea deschisa la culoare. Exista insa solutii! Gama de produse Iwostin Capillin, pe care le gasiti in farmacii, a fost conceputa special pentru aceasta problema a pielii.

Cuperoza este consecinta unei sensibilitati cutanate, cauzata de o tulburare a microcirculatiei sanguine. Se stie ca pielea sensibila reactioneaza la agresiunile externe printr-o hiper-reactivitate cutanata: senzatie de arsura, iritatie, incalzire, inrosire. Capilarele, mai ales  cele localizate pe obraji, pe nas, pe frunte si pe barbie, tind, odata cu inaintarea in varsta, sa isi piarda din elasticitate. Se ajunge astfel la o roseata permanenta, vizibila la suprafata pielii, denumita, in limbaj de specialitate, cuperoza.
Exista anumiti factori care pot influenta aparitia acestei afectiuni. Printre ei se numara consumul de alcool si de tutun, variatiile bruste de temperatura, razele ultraviolete si stresul. Mai ales acum, pe timp de iarna, pielea fetei ar trebui protejata cat mai bine inainte de a iesi afara. De asemenea, ar trebui evitate, pe cat posibil, trecerile repetate de la caldura la frig si invers.
Cuperoza nu trebuie confundata cu o alta afectiune des intalnita, acneea rozacee. In cazul acesteia din urma, cuperoza se asociaza cu alte probleme, precum leziuni cutanate, cosuri, roseata si, uneori, descuamare. Pentru a obtine un diagnostic precis, cel mai bine este sa cerem sfatul unui medic dermatolog.
Cuperoza nu este o afectiune care poate fi mascata prin aplicarea machiajului. Tenul cuperozic are nevoie de o ingrijire speciala. Anumite plante au efecte benefice asupra capilarelor, activand circulatia sanguina si stimuland metabolismul. Printre acestea se numara Gingko Biloba si hamamelisul, care intareste peretii vaselor de sange. Cel putin o data pe saptamana, ar fi bine sa aplicam pe fata o masca naturala, pe care sa o indepartam cu apa calduta. Indiferent de produsele de ingrijire folosite, tenul cuperozic nu trebuie frecat sau masat viguros.
Printre gamele brandului Iwostin al companiei noastre, Nepentes, se numara si gama Capillin, special conceputa pentru a veni in intampinarea persoanelor care se confrunta cu problema cuperozei. Produsele incluse in aceasta gama intaresc capilarele, impiedicand spargerea lor, si apara pielea impotriva actiunii agresive a factorilor externi. Lotiunea micelara purificatoare este destinata curatarii zilnice a tenului, avand actiune antiinflamatoare si hidratand delicat pielea. Programul de ingrijire a tenului cuperozic poate continua prin aplicarea cremei anticuperozice SPF 15, care elimina roseata vizibila la suprafata pielii si imbunatateste microcirculatia de la nivelul fetei. Crema pentru capilare dilatate intareste peretii vaselor capilare, prevenind spargerea lor, si neutralizeaza radicalii liberi. Disponibila si in varianta cu SPF 20, crema pentru capilare dilatate protejeaza pielea impotriva radiatiilor UVA si UVB. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy