Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Pielea, un organ extrem de important


Pielea, un organ extrem de important

Email Imprimare

Pielea nu reprezinta doar un invelis care ne imbraca corpul, un gen de vesmant seducator cu care vrem sa atragem admiratia celor din jur. Este, in primul rand, un organ extrem de important de care depinde in mare masura sanatatea noastra. Si, in aceeasi masura, aspectul pielii depinde de sanatatea intregului nostru organism. Pielea nu o putem "cosmetiza" decat pentru scurt timp. In schimb, o putem ingriji urmarind sanatatea intregului organism, astfel incat ea sa aiba in permanenta o stralucire demna de invidiat.

Pielea este cel mai mare organ al nostru, reprezentand aproximativ 5% din greutatea corpului, cantarind in jur de 3-4 kilograme, cu o suprafata in jur de doi metri patrati si o grosime ce variaza intre 0,5 si 5 milimetri. Dar, daca luam in considerare si hipoderma, ajungem la peste 15% din greutatea corpului. Pielea este mai subtire in zonele mai putin solicitate precum pleoapele si mai groasa in alte zone precum calcaiele. Adultii au pielea mai groasa decat copiii, dar si decat batranii. In acelasi timp, pielea femeilor este mai subtire decat cea a barbatilor. Pielea exceleaza printr-o rezistenta si o elasticitate cu totul remarcabile. Astfel, o fasie de doi centimetri poate suporta o greutate de doua kilograme fara sa se rupa. Pielea este, in acelasi timp, extrem de elastica, putandu-se intinde, iar apoi sa revina la suprafata initiala. Dar, in primul rand, ea reprezinta o structura vie in care, in permanenta, se nasc noi celule si mor altele, durata medie de viata a unei celule fiind de 26-28 de zile. Astfel, in timpul vietii, un om pierde in jur de 18 kilograme de piele.
Pielea reprezinta o importanta bariera in fata infectiilor si joaca un rol deosebit din punct de vedere imunologic. Dar pielea este inainte de toate un organ ce asigura in permanenta un schimb esential de substante intre organismul nostru si mediul inconjurator. Caracterul vital al acestor schimburi face ca, in cazul distrugerii unei suprafete mai mari din piele, arsii sa nu poata fi salvati.
In conditii normale, noi absorbim prin piele intre 2 si 4 kilograme de substante chimice pe an. Depinde de cosmeticele pe care le folosim, daca acestea sunt otravuri care ne distrug pielea si ne afecteaza chiar starea generala de sanatate sau sunt substante hranitoare care ne regenereaza si ne intineresc. Cosmeticele nu raman pe piele, ci sunt absorbite si patrund in organism, ele contribuie la otravirea sau la sustinerea sanatatii noastre. De aceea, alegerea cosmeticelor este esentiala, iar cosmeticele Iwostin nu va vor dezamagi niciodata pentru ca ele sunt intr-adevar de cea mai buna calitate. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy