Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Nu exista bronz rapid


Nu exista bronz rapid

Email Imprimare

Cat timp pielea nu este bronzata, razele ultraviolete penetreaza nestingherite pielea putand produce leziuni grave si chiar modificari ale ADN-ului ce pot degenera chiar si in cancer de piele. De aceea, expunerea la soare trebuie sa fie progresiva. La inceput, aceasta trebuie sa fie limitata la un interval scurt si, de preferinta, la un soare mai slab. Din acest punct de vedere este importanta ora, perioadele optime fiind intre opt si zece dimineata si patru si sase dupa-amiaza. Dar, tot din acest punct de vedere, este recomandat sa incepem sa ne bronzam la soarele mai bland al primaverii si sa nu asteptam concediul de vara cand am vrea sa se petreaca minuni sub soarele torid de iulie. Primele expuneri trebuie sa fie limitate la un interval scurt, pentru ca razele UVB care patrund in piele sa stimuleze producerea de melanina. Apoi razele UVA produc oxigenarea acesteia, colorand-o in maro, proces care dureaza si el 24-48 de ore. Ia nastere astfel un prim strat de bronz, de melanina oxidata, care reprezinta in acelasi timp si un prim strat de protectie. Dar, pentru realizarea unui bronz de baza, sunt necesare in mod normal cel putin zece sedinte. In tot acest timp pielea trebuie sa fie bine protejata, avand in vedere si faptul ca senzatia de arsura nu apare imediat in timpul expunerii la soare, ci de-abia dupa un anumit interval de timp, cand raul a fost deja produs.

Este bine ca bronzul sa-l realizam din timp, fara sa ne grabim, pentru ca nu exista un bronz rapid. Exista doar un bronz sanatos, care se realizeaza gradual, sau un bronz care ne poate costa sanatatea. Dupa ce bronzul a fost realizat, acesta poate fi mentinut apoi cu una sau doua sedinte pe saptamana. Totodata, trebuie avut in vedere faptul ca timpul necesar pentru bronzare depinde de la individ la individ, la fel precum si intensitatea bronzului de care ne putem bucura, caci atat viteza cu care este generata melanina, cat si cantitatea totala pe care o pot acumula celulele este conditionata genetic, diferind foarte mult de la un individ la altul. 
Trebuie avut in vedere si faptul ca o serie intreaga de medicamente pot afecta procesul de bronzare si - inca si mai grav - pot creste sensibilitatea pielii, crescand riscurile fata de efectele nocive ale radiatiei ultraviolete. Dar inainte de toate trebuie sa tinem seama de faptul ca, in special la inceput, dar chiar si dupa ce ne-am bronzat, e necesar sa ne aparam de expunerea excesiva la radiatia ultravioleta, caci bronzul nu poate realiza decat o protectie partiala. In plus, pielea necesita in aceasta perioada o hidratare si o ingrijire suplimentara pentru a preveni o imbatranire prematura. De aceea, acum mai mult ca oricand, trebuie sa apelam la cosmetice de calitate si Iwostin va ofera toate produsele de care aveti nevoie. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy