Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Cum ingrijim pielea din jurul ochilor


Cum ingrijim pielea din jurul ochilor

Email Imprimare

Despre ochi se spune ca sunt oglinda sufletului. Ei exprima emotii, sentimente si stari mai bine chiar decat cuvintele. Ochii sunt unul dintre cele mai importante atribute ale frumusetii. Nu este de mirare ca rezultatele unui studiu efectuat in Statele Unite ale Americii au aratat ca, pentru unul din trei barbati, primul lucru la care sunt atenti atunci cand se uita la o femeie sunt ochii ei. Ochii frumosi sunt sanatosi, odihniti si au o stralucire aparte. Pielea din jurul ochilor ar trebui sa fie elastica, intinsa si fara riduri vizibile. Insa, pentru ca este expusa la actiunea factorilor de mediu si ca o consecinta a structurii sale specifice, pielea din aceasta zona a fetei este prima pe care se citesc semnele oboselii si ale trecerii timpului.
Pielea care alcatuieste conturul ochilor are o grosime de jumatate de milimetru, fiind de patru ori mai subtire decat pielea obrajilor. Contine un numar extrem de mic de glande sebacee, care nu reusesc sa asigure o bariera protectoare eficienta. De aceea, pielea din jurul ochilor este, de multe ori, o piele uscata. Frigul, vantul, radiatiile solare si lumina artificiala sunt doar cativa din factorii care antreneaza uscarea si imbatranirea pielii.
In plus, pielea din jurul ochilor este supusa continuu la efort. In aceasta zona se concentreaza 27 de muschi, dintre care 14 ne ajuta sa clipim. In medie, clipim de 10.000 de ori pe zi. Unul dintre primele indicii ca pielea din jurul ochilor este obosita si imbatranita este aparitia ridurilor de expresie, care se formeaza in coltul ochilor. Acest tip de riduri este asociat diverselor expresii ale fetei, precum zambetul, plansul, uimirea sau teama. Cand pielea este obosita, pleoapele se umfla din cauza acumularii de apa in celule. In anumite cazuri, pleoapele umflate pot fi semnul unei afectiuni, situatie in care, pe langa ingrijirea cosmetica necesara, este nevoie si de sfatul unui medic oftalmolog, pentru a ne asigura ca nu ne este pusa in pericol vederea.
In general, cearcanele sunt puse pe seama inaintarii in varsta, a stresului, a oboselii sau a noptilor de nesomn. Insa ele sunt cauzate de o dereglare in functionarea tesuturilor limfatice si apar in urma oxidarii hemoglobinei, acelasi mecanism responsabil de producerea contuziilor. Pot fi, de asemenea, o consecinta a hiperpigmentarii, adica a unui exces de melanina, care se observa adesea la persoanele cu piele inchisa la culoare. In ceea ce priveste pielea deschisa la culoare, odata cu inaintarea in varsta, pielea din jurul ochilor se subtiaza inca si mai mult, iar venele albastre-vinetii de dedesubt devin mult mai vizibile. Pungile de sub ochi pot fi cauzate de circulatia deficitara a sangelui sau de retentia de apa. Deseori, circulatia proasta prin capilare este consecinta unei congestii nazale. Retentia de apa poate aparea in urma excesului de sare din alimentatie si a consumului de tutun. Este bine de stiut ca insasi culoarea cearcanelor poate fi un indiciu al cauzelor care determina aparitia lor. O culoare albastra tradeaza o circulatie deficitara, fiind un simptom al afectiunilor cardiace si pulmonare. Culoarea rosie este semnul unei vascularizari intense, specifice hipertensivilor, in timp ce culoarea cenusie poate ascunde o anemie sau o afectiune sistemica.
La fel ca in cazul altor afectiuni, responsabil de aparitia cearcanelor poate fi si factorul genetic. Exista persoane care mostenesc cearcanele de la parinti. La randul lor, stresul si oboseala joaca un rol important in producerea sau accentuarea cearcanelor. In timpul somnului, pielea se reface datorita cresterii intensitatii circulatiei sangelui. De aceea, o persoana care nu a dormit suficient pare ca are fata lasata. Abuzul de cafea, alcool sau dulciuri suprasolicita glandele suprarenale, contribuind astfel la aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi.

Cum reducem/eliminam cearcanele?
Musetelul, castanul salbatic si vitamina K pot ajuta la diminuarea cearcanelor, datorita actiunii lor antiinflamatoare. Puteti incerca sa aplicati in fiecare zi, pe zona din jurul ochilor, pliculete cu ceai verde sau negru, precum si rondele de castravete proaspat. Odihna suficienta pe timpul noptii (intre 7 si 9 ore de somn) este vitala. La fel de important este si un regim alimentar sanatos, echilibrat, care sa includa, zilnic, cat mai multe fructe si legume crude.
Cosmetologia contemporana isi propune sa gaseasca o metoda eficienta de ingrijire a pielii din jurul ochilor. Pentru companiile din industria cosmetica, dar si pentru cele producatoare de dermocosmetice, acest obiectiv reprezinta o permanenta provocare, in incercarea de a crea un produs care sa raspunda nevoilor specifice ale consumatorilor. La Iwostin, am inclus in gama Sensitia si un gel contur de ochi pe baza de cofeina pura, delicat si hipoalergenic, special conceput pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, predispuse la alergie, din jurul ochilor. Folosit frecvent, gelul contur de ochi Iwostin Sensitia imbunatateste elasticitatea pielii, diminueaza cearcanele (datorita cofeinei pure), reduce cercurile intunecate din jurul ochilor si calmeaza ochii obositi. Complexul activ patentat Eyeliss, compus din flavonoide naturale si polipeptide din plante, intareste peretii capilarelor si normalizeaza circulatia fluidelor in tesutul subcutanat. Alantoina netezeste si inmoaie pielea, iar apa termala de Iwonicz Zdroj, prin continutul bogat in siliciu si acid boric, tonifica si calmeaza iritatiile.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy