Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Sudocrem Factori ce pot contribui la aparitia iritatiilor de scutec


Factori ce pot contribui la aparitia iritatiilor de scutec

Email Imprimare

Iritatiile de scutec depind nu numai de calitatea scutecului, de contactul cu urina si fecalele si de cat de agresive sunt acestea din punct de vedere chimic. Iritatiile de scutec, la fel ca orice fel de afectiune, depind in egala masura si de starea generala a organismului. Din aceasta perspectiva, trebuie avut in vedere in primul rand sistemul imunitar. Acesta poate fi afectat de foarte multi factori. Perturbatii semnificative apar intotdeauna in perioada postvaccinare. Dar sistemul imunitar poate fi afectat si de febra, si de diferite afectiuni care pot aparea accidental. O perturbatie semnificativa a intregului organism se produce si la aparitia dintilor. In cazul in care starea de sanatate a micutului necesita o terapie cu antibiotice, trebuie stiut ca acestea distrug flora bacteriana, marind astfel riscurile pentru aparitia infectiilor micotice. In acelasi timp, trebuie urmarit ca micutul sa nu aiba pielea prea uscata. Perturbatii semnificative apar si din cauza temperaturii  ambientale si - nu in mai mica masura - este importanta umiditatea aerului. Acesta nu trebuie sa fie prea uscat, dar in nici intr-un caz nu este indicat sa fie nici excesiv de umed. In acelasi timp, trebuie stiut ca pielea copiilor tinde sa se usuce foarte repede, pentru ca pelicula hidrolipidica nu este dezvoltata suficient.

Baia trebuie sa intre in programul zilnic, dar trebuie avuta foarte mare grija la sapunul folosit, la fel precum la toate produsele utilizate. Pielea lui fiind foarte sensibila, orice produs neadecvat poate conduce la iritatii cu evolutie rapida si neplacuta. Iar simpla sensibilizare a pielii conduce la cresterea riscului de aparitie a iritatiilor de scutec. De asemenea, nu este recomandata expunerea la soare pana la varsta de un an. La fel de important este ca toate produsele cu care bebelusul intra in contact sa fie hipoalergenice si testate dermatologic. De asemenea, ele ar trebui sa fie recomandate special pentru copii. Trebuie stiut ca folosirea produsului  nostru, Sudocrem, este absolut sigura, produsul fiind hipoalergenic si testat dermatologic special pentru copii. Folosirea lui permanenta previne iritatiile de scutec si apara de actiunea iritanta a diferitilor factori ce pot perturba starea de sanatate a pielii micutului. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy