Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Pofta de dulce

Email Imprimare

Asa cum mai spuneam pe acest blog, cromul reprezinta un mineral indispensabil pentru procesele metabolice ale organismului nostru. El intervine in mod esential in transportul glucozei din sange in celule. Dar cromul participa si la metabolizarea grasimilor si proteinelor si joaca in plus un rol protector impotriva cresterii colesterolului. Un numar impresionant de studii stiintifice au pus in evidenta rolul determinant pe care cromul il joaca in pastrarea unui nivel optim al glicemiei, atat in mod direct, cat si datorita faptului ca el intervine in mecanismul de producere a insulinei si in controlul concentratiei acesteia in sange.
Un deficit de crom poate produce fluctuatii extrem de neplacute ale glicemiei. Astfel poate aparea o foame nejustificata imediat dupa terminarea mesei. Hipoglicemia poate provoca insa si oboseala, insomnie, labilitate emotionala, cefalee, iritabilitate sau vertij. Sunt simptome care pot aparea frecvent, la cateva ore dupa masa, in cazul persoanelor ce prezinta o carenta de crom. Aceste simptome dispar de obicei in urma consumarii unor dulciuri, precum ciocolata. Astfel, deficitul de crom produce un consum suplimentar de alimente, si in special de dulciuri, ceea ce conduce in timp la o crestere in greutate, putandu-se ajunge pana la obezitate. Asadar, se prea poate ca de pofta inexplicabila de dulce sa scapati cu ajutorul unor suplimente nutritive pe baza de crom, asa cum a aratat in nenumarate randuri si doamna doctor Claudia Ciocan, Country Manager Pharma Nord Romania.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy