Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Alinarea durerilor articulare prin metode naturale


Alinarea durerilor articulare prin metode naturale

Email Imprimare

Nu exagerez atunci cand spun ca durerea mea era asa teribila, incat nu-mi puteam ridica bratele pentru a ma pieptana, spune Elisabeta Manta, o pensionara de 61 de ani, care a descoperit un remediu natural ce i-a redat sanatatea: un supliment cu seleniu si zinc de la Pharma Nord.
Odinioara era o pensionara care se misca cu dificultate si mergea greu, acum este o persoana cu foarte multa energie si fara nici un fel de durere.

Uimire si bucurie in fata efectelor seleniului
Pot spune cu adevarat ca sunt o cu totul alta persoana, spune Elisabeta Manta, 61 de ani, care tot nu poate intelege cum sanatatea sa s-a imbunatatit asa de mult numai pentru ca a inceput sa ia seleniu, un micronutrient care se gaseste, in mod natural, in peste si cerealele integrale, dar care este, de asemenea, disponibil sub forma de pastile.
La o luna dupa ce am luat prima tableta cu seleniu am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine, spune ea, mama a doi copii, care a avut intotdeauna o viata mai grea, deoarece sotul sau a murit cand era tanar, lasand-o pe Elisabeta singura cu cei doi copii. A locuit intr-o zona muntoasa, unde era mereu frig si umezeala, iar acest lucru a contribuit, probabil, la problemele pe care le are cu articulatiile.

Abia putea sa aiba grija de ea
Atunci cand durerea a inceput, acum aproximativ 10 ani, sanatatea sa s-a deteriorat pana la punctul in care abia mai putea sa aiba grija de ea insasi. Elisabeta isi aduce aminte cat de dificila era viata ei atunci: Aveam dureri peste tot. Degetele mele erau incovoiate, degetele de la picioare erau umflate, aveam dureri la solduri si in brate. De fapt, imi era atat de rau incat nu puteam nici sa-mi ridic bratele pentru a ma spala sau pentru a ma pieptana, spune ea.
Doctorul i-a prescris diferite tipuri de medicamente antiinflamatorii pentru a o ajuta pe Elisabeta sa scape de dureri, dar efectul acestora a fost de scurta durata - si au existat si efecte secundare.
Unul dintre aceste medicamente pe care le-am luat era suspect de a cauza afectiuni cardiace astfel incat am incetat sa-l mai iau, marturiseste Elisabeta.

Puterea suplimentelor
In mod evident, tabletele cu seleniu au facut minuni. De fapt, nu numai ca acestea au ajutat-o pe Elisabeta sa scape de dureri in cateva saptamani, ci au facut minuni si pentru sistemul sau imunitar, astfel incat aceasta nu mai are nevoie de vaccinuri antigripale pe care le facea, de obicei, iarna.
In aceasta iarna nu am racit deloc. Mai mult, parul meu este mai rezistent acum si nici nu a mai cazut, spune Elisabeta, surprinsa foarte mult de faptul ca un supliment cu seleniu ii poate oferi atat de multe beneficii.

Importanta unui stil de viata sanatos
Cu toate ca niciunul dintre copiii sai nu pare sa fie foarte interesat de sanatatea proprie, Elisabeta incearca sa manance adecvat si sa aiba o viata sanatoasa. De fapt, ambii copii, care au in jur de treizeci de ani, sunt supraponderali. Elisabeta este cea care incearca mereu sa-i convinga sa mearga la o plimbare sau sa iasa la jogging in parcul din apropiere. Ea chiar ii insoteste din cand in cand. Oricum, Elisabeta nu fumeaza, dar ii place sa bea cate o palinca din cand in cand. Din nou, simte ca are dreptul la aceasta.
Tocmai mi-am terminat de construit o casa la munte si am petrecut foarte mult timp acolo, muncind mult in gradina si in jurul casei astfel incat am avut parte de destul de mult exercitiu fizic, spune aceeasi femeie care altadata nu putea face nimic din cauza durerilor ingrozitoare.

Sfatul specialistului
Dr. Claudia Ciocan, specialist suplimente nutritive Pharma Nord
Care este rolul seleniului?

Durerile articulare pot fi cauzate de mai multe lucruri, dar, daca durerea este insotita de inflamatii, un supliment cu seleniu se poate dovedi de mare ajutor. Seleniu este un micronutrient si un oligoelement, ceea ce inseamna ca este necesar in cantitati mici pentru a obtine o stare de sanatate optima.
Se gaseste in alimente precum pestele, nucile si cerealele integrale. Seleniul este de neinlocuit in organism, deoarece anumite enzime si proteine, care sunt dependente de seleniu, protejeaza celulele si membranele celulare. Una dintre acestea se numeste glutation-peroxidaza (GSH-Px) si este importanta pentru atenuarea efectelor asa-numitilor radicali liberi care sunt generati ca rezultat al inflamatiei.
Daca apararea naturala a corpului impotriva radicalilor liberi este compromisa, de exemplu, printr-o deficienta de seleniu, corpul este mai putin capabil sa combata eventualele probleme, precum artrita reumatoida. In schimb, prin cresterea cantitatii de seleniu administrata, prin luarea unui supliment cu seleniu, este posibila o mai buna aparare a sanatatii dumneavoastra. Puteti scapa astfel de unele dintre simptome.
Seleniul este, de asemenea, foarte important pentru buna functionare a sistemului imunitar. Studiile au aratat ca seleniul si alti micronutrienti, precum vitaminele A, C si E, atunci cand sunt administrati persoanelor adulte si celor in varsta le imbunatatesc sistemul imunitar si le cresc rezistenta impotriva racelilor, gripelor si infectiilor.
Seleniul este disponibil sub forma de seleniu organic si anorganic. Seleniul organic este absorbit mult mai bine de catre corpul uman decat seleniul anorganic, fiind, de asemenea, utilizat mult mai usor de enzimele si proteinele care depind de seleniu.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy