Ceaiul verde, ceaiul adevarat

Imprimare

Daca exista o bautura care poate rivaliza cu apa in toate colturile lumii, aceasta este, cu siguranta, ceaiul. Englez, indian, oriental, rus, african, alb, negru, de menta, de musetel, de catina, ceaiul este o licoare pe care o savuram mereu cu placere. Dintre aceste varietati de ceai se distinge ceaiul verde, apreciat nu numai pentru gust, ci, mai ales, pentru multiplele sale actiuni benefice asupra trupului si spiritului.

Star incontestabil in universul ceaiurilor, ceaiul verde se bucura de cea mai mare apreciere, datorita proprietatilor sale terapeutice, valorificate in mod special in China si Japonia. Spre deosebire de ceaiurile fermentate, semifermentate, negre sau albe, ceaiul verde nu sufera nici o transformare in timpul prepararii, pastrandu-si, astfel, toate proprietatile. De aceea, mai este numit si ceaiul adevarat. Cel mai adesea, ceaiul verde se consuma sub forma de infuzie, iar degustarea lui este insotita de un ceremonial de relaxare.
Dintre numeroasele sale virtuti, studiile au scos la iveala actiunea stimulanta, tonica si excitanta a ceaiului verde. Asemenea celorlalte varietati de ceai, ceaiul verde contine teina, o substanta echivalenta cafeinei, a carei actiune asupra centrilor nervosi ajuta organismul sa lupte impotriva oboselii si sa faca fata la efort. Avantajul teinei este ca actiunea ei este mai putin nociva decat a cafeinei, si de mai lunga durata, stimuland intelectul si sporind capacitatea de concentrare.
Ceaiul verde suscita un interes viu in randul cercetatorilor, ca urmare a unor studii epidemiologice care au aratat ca incidenta cancerului este mai redusa in China, Coreea si Japonia, trei tari cu o traditie indelungata a ceaiului in general si, mai ales, a ceaiului verde. In Japonia, ceaiul verde este extrem de popular, o confirmare in acest sens fiind si cazurile mai rare de cancer (la stomac, la ficat, la pancreas, la san, la plamani, la esofag si de piele) in randul japonezilor care consuma ceai verde. Cercetatorii au demonstrat ca ceaiul verde actioneaza ca un antioxidant, avand capacitatea de neutralizare a proceselor cancerigene.
Extractul de ceai verde este extrem de eficient, fiind dovedit stiintific ca poate creste si consumul de energie, imbunatatind arderea grasimilor. Aceasta proprietate il face indispensabil in regimurile de slabire, cand trebuie sa reducem grasimea din corp, incercand, totodata, sa crestem masa musculara. La Pharma Nord, am combinat extractul de ceai verde cu acidul linoleic conjugat in Bio-CLA Booster, un supliment alimentar care ne ajuta sa slabim asa cum trebuie: arzand grasimile, fara a pierde masa musculara. (Foto: Stock.XCHNG)




 

avtokum.com/
utis.org.ua/