Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Ceaiul verde, pentru un regim de slabire reusit


Ceaiul verde, pentru un regim de slabire reusit

Email Imprimare

Principalele elemente care confera ceaiului verde principiile active stimulante sunt cafeina si teina. Prezenta in ceaiul verde in proportii ce variaza intre 2 si 4%, cafeina contribuie la eliminarea grasimilor prin stimularea enzimatica, de aceea ceaiul verde poate fi un ajutor pretios in curele de slabire.

Ceaiul verde este bogat in flavonoide, catehine, polifenoli, fluor, zinc, tanini si vitamine (A, B1, B2, B12, C, E, K). Datorita compusilor fenolici, cafeina este eliberata treptat, reducandu-se asimilarea glucidelor si lipidelor. Astfel, numarul de calorii absorbite este limitat. Cafeina este responsabila de efectul stimulant si de imbunatatirea functiei cognitive, prin stimularea sistemului nervos central. La randul lor, taninii, considerati mai puternici decat vitamina E, neutralizeaza radicalii liberi, responsabili de procesul de imbatranire a pielii si au, de asemenea, proprietati antidiareice.
In regimurile de slabire se folosesc, in general, frunzele tinere si mugurii de ceai verde, nefermentati, care isi pastreaza toate substantele active. Frunza de ceai contine 40% glucide, 20% protide, 9% minerale (potasiu, magneziu, fluor) si 2% lipide.
Studii recente indica faptul ca cinci cani cu ceai verde pe zi ne-ar ajuta sa ardem cu pana la 70-80 de calorii mai mult decat in mod normal, prin asa-numitul efect de termogeneza (producerea de caldura in organism). Cu toate ca efectul de termogeneza generat de ceaiul verde se datoreaza, in principal, cafeinei, cercetarile sugereaza ca si EGCG (epigalocatehin galat-catehina cea mai cunoscuta din ceaiul verde) joaca un rol in acest sens.
Dietele pe baza de ceai verde sunt un mod excelent de a slabi, de a imbunatati metabolismul si de a asigura organismului, in acelasi timp, antioxidantii de care are nevoie. Daca gustul amarui al ceaiului verde nu va e pe plac, puteti incerca suplimentele alimentare pe baza de extract de ceai verde. Un astfel de supliment este si Bio-CLA Booster, gandit de compania noastra, Pharma Nord, sa va ajute sa slabiti asa cum trebuie, arzand grasimile, fara sa pierdeti insa masa musculara. In timpul unei cure de slabire, nu se elimina doar grasime. Masa musculara se reduce si ea, iar acest lucru poate deveni o problema dupa ce se revine la o alimentatie normala. Acidul linoleic conjugat reduce grasimea din corp, ajutand, totodata, la tonifierea masei musculare. Efectul suplimentului Bio-CLA Booster este sporit datorita extractului de ceai verde, care creste consumul de energie si imbunatateste arderea grasimilor. Asociat cu exercitii fizice regulate, Bio-CLA Booster mentine echilibrul dintre grasime si muschi, ajutandu-va sa obtineti silueta la care visati. (Foto: Stock.XCHNG)


 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy