Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Vise premonitorii

Email Imprimare

Nu a reusit inca nimeni sa ma convinga de valabilitatea "ghicitului" in vise, de asa-zisele interpretari ale viselor. Daca ai visat apa, daca ai visat sarpe sau copil mic etc, etc. Dar nici nu indraznesc sa le contest, pentru ca, in principiu, cred ca traditiile ascund mai mult decat un dram de adevar si de intelepciune, dar mi-e frica de faptul ca batranii care se pricepeau la aceste lucruri au murit de mult, iar acum abunda cohorte de excroci.

M-am convins insa de mult ca visele pot sa ne spuna foarte multe lucruri. Eu am avut mai multe vise care ar putea fi explicate ca rezultatul unei relatii de tip telepatic, dar altele ar necesita o alta explicatie. De exemplu, am avut un cosmar ca moare mama mea. Am alergat intr-un suflet la ea si am ajuns exact inainte sa moara in bratele mele. A fost ca un strigat disperat pentru a-si putea lua la revedere de la mine. A fost un vis care m-a marcat profund. Si astfel de vise legate de lucruri grave, care se intamplau cu persoane apropiate mie, am avut mai multe. Dar numai cu oameni cu care aveam o foarte intensa comunicare afectiva.
Am avut insa si vise in care mi se intipareau in minte diferite scene pe care apoi le regaseam in realitate in zilele urmatoare. Tocmai ma pregateam sa depasesc pe sosea un Tir cand m-a izbit faptul ca imaginea lui si a peisajului imi era izbitor de cunoscuta si mi-a revenit in minte scena pe care tocmai o visasem noaptea precedenta. Visasem atunci un accident cumplit. Abia am renuntat la depasire cand Tir-ul a pierdut controlul volanului si a inceput sa oscileze pe sosea dintr-o margine in alta. Daca m-as fi angajat in depasire fara indoiala ca m-ar fi izbit din laterala si m-ar fi scos de pe carosabil. Dar in laterala soselei marginita de un parapet firav era o adevarata prapastie, o vale abrubta de cativa zeci de metri. Cand mi-am dat seama din ce am scapat m-au trecut toate transpiratiile. Din fericire nici Tir-ul nu a patit nimic, soferul reusind sa-l opreasca dupa ce a maturat de cateva ori parapetii laterali ai soselei. Nu stiu cum se poate explica acest vis, dar eu am ajuns sa iau visele foarte in serios.
Evident, majoritatea viselor nu au nimic in comun cu astfel de intamplari. Insa nu stiu cum sa explic visele menite sa-ti spuna ceva parca au ceva in plus. Cand a murit mama mea nu am avut nici o secunda de ezitare. Am fugit imediat la ea ingrozita ca moare. Cand am vrut sa depasesc Tir-ul, hotararea de a frana si a renunta la depasire am luat-o tot asa, fara sa ezit intr-o fractiune de secunda imediat ce am avut ca o strafulgerare imaginea tragediei din vis. E adevarat ca majoritatea cunoscutilor mei nu au avut niciodata nici o experienta de felul acesta. De ce unii oameni au astfel de vise, iar altii, nu e o intrebare pe care mi-o pun deseori, dar la care cel putin acum nu stiu sa-mi raspund. (Adriana)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy