Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Am slabit 21 kg in trei ani


Am slabit 21 kg in trei ani

Email Imprimare

Doresc sa va povestesc din experienta mea de viata din ultimii 3 ani. In ianuarie  2009 avem 92 kg la o inaltime de 162 cm si varsta de 52 de ani. Din cauza unui fibrom netratat, am avut sangerari repetate, ceea ce a dus la anemierea mea si am lesinat pe strada. Am fost dusa cu salvarea la spitalul Filantropia si operata. Mi s-au scos uterul si ovarele. Mi s-a dat la analiza anatomo-patologica si in aprile cand am venit dupa rezultat mi s-a spus ca am cancer la edometru, 1/2 din miometru. Dupa operatie, din cauza faptului ca mi s-a introdus mai mult anestezic, nu am mai putut sa manac si in doua luni am slabit 10 kg. Am fost trimisa la Fundeni si am facut 25 de raze externe si 4 aplicatii vaginale interne, timp de o luna. In acea perioada, din cauza diareei, am mai slabit 7 kg. Incepand din aprilie, la recomandarile medicilor si documentandu-ma pe internet, mi-am schimbat modul de alimentatie. Am exclus zaharul si dulciurile cu zahar, care este cel mai cancerigen produs, si am inceput sa manac sanatos. Eu sunt originara din Ardeal si mancam slaninuta, telemea de oaie, carne de porc si multe prajituri cu crema

Acum, trei mese principale si doua gustari, la interval de trei ore si nu mai rontai intre mese. Dimineata si seara, cate o cana de ceai verde, ceai de soc si ceai antiadipos. La ora 8, o felie de paine de secara, 30 g de cas, mozarela sau urda, cu o rosie sau un castravete, un ou fiert sau 50 g de piept de pui fiert. La la ora 11, un mar. La pranz, un gratar de pui sau peste, sau vita, 150 g, cu salata sau legume la steamer. La 16,30, un gref. La ora 19, un iaurt cu 2% grasime ,100 g de peste /pui. Mancand in felul acesta am slabit din ianuarie pana in septembrie 2009 de la 92 kg la 65 kg. Dupa ce am vazut ca analizele au iesit bine, in decembrie am mancat "romaneste " si in doua luni am pus pe mine 7 kg. Acum am inceput sa fac sport si fiind vara sunt legume si fructe si pot sa tin o dieta. Insa, fiind la menopauza, constat ca dau jos kilogramele mai greu, ajung si la un platou la care stagnez si cred ca ar trebui sa iau ceva "ajutator".
Insa, din experinta mea am constatat ca, daca portiile sunt mici, cam 1.200 de calorii pe zi, eviti dulciurile si faci sport, mers alert, mers cu bicicleta, bei ceai verde, te hidratezi cu 2 litri de apa, mananci legume, fructe si carne alba, peste, se poate slabi. Conform dietei Montiniaq, pentru slabire mananci alimente cu indice glicemic 30, iar pentru mentinere, alimente cu indice glicemic 50. (Macrina Bleotu)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy