Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Greutatea ideala...

Email Imprimare

Greutatea corporala este o caracteristica ce determina aspectul unui individ, starea de sanatate fizica si psihica, precum si cel mai important: calitatea vietii. Care este greutatea normala (ideala)? Pentru a determina greutatea corporala se foloseste Indexul Masa-Corp (BMI-Body Mass Index). Rezultatul calculului acestui index ne ofera o imagine mult mai exacta asupra greutatii corporale decat simpla cantarire.
Calculul BMI: BMI = G/I2 unde: G = greutatea exprimata in kilograme; I = inaltimea exprimata in metri. Rezultate:


Greutatea este data in kilograme si presupune cantarirea in haine subtiri. Greutatea se schimba intre 25 si 60 de ani, iar masa musculara variaza. Inaltimea este baza de calcul pentru greutatea ideala. In tabelul de mai jos gasiti greutatea ideala pe sexe in functie de inaltime:



Pentru a avea o greutate corporala normala este important sa ai doua obiective: cantitatea zilnica de calorii si cea de grasimi, tinand cont de faptul ca un aport caloric sub 1.200 de calorii este total contraindicat. Pentru a-ti stabili aceste obiective este necesar sa-ti cunosti nivelul de activitate fizica pe care il ai pe parcursul zilei. Il stabilesti tinand cont de rutina ta zilnica, astfel, daca mergi putin sau deloc pe jos, urci putin sau deloc scarile, faci putin sau deloc alte activitati fizice, poti sa consideri ca ai un nivel scazut de activitate. Insa, daca arzi zilnic 150 de calorii prin intermediul activitatilor fizice, cum ar fi mersul pe jos 3 kilometri, timp de 30-45 de minute sau alergat 2 kilometri in 15 minute, ai un nivel moderat de activitate. (Mioara Climescu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy