Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Cum prevenim carentele de seleniu


Cum prevenim carentele de seleniu

Email Imprimare

Degradarea solului face ca, in prezent, in randul populatiei europene si, in particular, in randul populatiei din Romania, sa se inregistreze carente de seleniu. Desi mai putin cunoscut, cu toate ca a facut obiectul a numeroase studii de specialitate, seleniul este un element esential pentru organism. Seleniul participa la numeroase mecanisme defensive si enzimatice si joaca un rol deosebit de important pentru multe structuri biochimice. Acest element poate preveni anumite forme de cancer, combate procesul de degradare a ADN-ului si protejeaza impotriva metalelor grele. De asemenea, seleniul imbunatateste fertilitatea si previne inflamarea articulatiilor. Insa, inainte de orice, seleniul contracareaza actiunea radicalilor liberi.
In mod normal, alimentatia nu ne poate oferi mai mult de 30-50 micrograme de seleniu pe zi, in timp ce cercetatorii recomanda cel putin 100-200 de micrograme. Doza necesara creste in cazul fumatorilor activi si in cazul persoanelor expuse constant la fumul de tigara. De aceea, este esential sa ne suplimentam aportul de seleniu cu ajutorul suplimentelor nutritive de calitate, precum cele care asociaza seleniului vitaminele A, B6, C si E, pentru un efect antioxidant maxim si o intarire a intregului sistem imunitar.
Mai multe despre importanta seleniului pentru organism, dar si despre cum putem preveni si compensa carentele de seleniu, aflati din interventia doamnei doctor Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive in cadrul companiei noastre, Pharma Nord, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy