Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Betacarotenul, secretul bronzului frumos si sanatos


Betacarotenul, secretul bronzului frumos si sanatos

Email Imprimare

Pentru piele, expunerea la soare este un adevarat stres, ce conduce la o productie crescuta de radicali liberi. Acestia accelereaza imbatranirea pielii, fiind toxici. Pentru a combate acumularea de radicali liberi, organismul nostru trebuie sa aiba rezerve suficiente de antioxidanti, atat inaintea cat si in timpul expunerii la soare. Desi productia de radicali liberi este mai mare in contact cu razele ultraviolete, nu trebuie sa neglijam nici actiunea nociva a poluarii, a fumului de tigara sau a stresului.
Printre cele mai bune surse de antioxidanti se numara si carotenoizii, pigmenti colorati, sintetizati de vegetale pentru a se apara de lumina si pentru a realiza fotosinteza. De altfel, carotenoizii sunt cei care confera culoarea irezistibila fructelor si legumelor de vara.
Omul preia carotenoizii exclusiv din alimentatie. Pentru organism, ei au un rol protector, ajutandu-ne sa combatem actiunea nociva a radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pielii. Expunerea la soare reduce nivelul de carotenoizi din tesuturi si din sange, de aceea se recomanda ca, pe timpul verii, sa crestem aportul de carotenoizi prin consumul de fructe si legume si prin administrarea de suplimente nutritive bogate in antioxidanti.
Cel mai cunoscut dintre carotenoizi, betacarotenul, favorizeaza bronzarea pielii. El ajuta pielea sa produca melanina, pigmentul natural al bronzului, care apara pielea de ultraviolete.
Despre betacaroten si despre cum contribuie vitamina E la sporirea biodisponibilitatii sale aflati din interventia doamnei doctor Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive in cadrul companiei noastre, Pharma Nord, in emisiunea Matinal, de la Radio Bucuresti.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy