Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Tinerii nostri aleg o viata sanatoasa


Tinerii nostri aleg o viata sanatoasa

Email Imprimare

Traind in Romania, e imposibil sa nu fii cuprins de tot felul de intrebari cu referire la viitorul acestei tari, cu atat mai mult cu cat anumite realitati din aceasta tara te pun serios pe ganduri. Momentele de indoiala alterneaza frecvent cu cele de speranta pentru o viata mai buna aici si trebuie doar sa fii dispus sa vezi si lucrurile minunate.

De ceva timp, am ales sa merg la o sala de fitness, decizie necesara pentru reglarea unor probleme de sanatate si, evident, a celor ce tin de infatisarea fizica. N-o sa accentuez faptul ca, pe langa aspectul exterior, ma bucur de beneficii si in ceea ce priveste starea de confort interior, in stransa legatura cu o alta capacitate de a aborda toate problemele zilnice. De fapt, vreau sa evidentiez o situatie semnificativa. Am fost placut surprinsa cand am descoperit la sala foarte multi tineri, veniti acolo pentru a avea grija de sanatatea lor. Sigur ca sala este frecventata si de persoane cu mai multa experienta de viata, dar ponderea cea mai mare o detin junii nostri concetateni. I-am studiat atent nu neaparat din curiozitate, ci mai ales pentru a ma bucura de aceasta varsta frumoasa privind din exteriorul ei. Iar concluzia a fost imediata: prezenta lor acolo e in stransa legatura cu dorinta de a avea o viata sanatoasa, pe langa un aspect placut, care e, trebuie sa recunoastem, o dovada a respectului de sine si a consideratiei pentru cei din jur prin imaginea pe care o oferim.
Asadar, un alt motiv de satisfactie mi-a inundat fiinta: tinerii nostri aleg sportul, aleg activitatea fizica in locul tentatiilor nesanatoase din jur. Copiii nostri prefera sa-si petreaca seara alergand pe banda sau pedaland pe o bicicleta eliptica, in loc sa se desfete in vreun restaurant cu tot felul de ispite culinare. Tinerii nostri concitadini prefera sa-si defineasca masa musculara folosind tot felul de aparate, tinand la distanta pericolele reprezentate de alcool, tutun sau, mai grav, de droguri. Fiii si fiicele noastre au grija de frumusetea cu care au fost inzestrati, stiind ca, astfel, au parte de o viata de calitate, in concordanta cu aspiratiile oricarui om.
Un lucru simplu, dar esential. Cel putin din acest punct de vedere, generatia tanara este superioara celor anterioare. Multe alte aspecte deriva din aceasta. O persoana ce a ales activitatea sportiva periodica nu va accepta nicicand un produs care sa-i puna in pericol sanatatea. Un om sanatos va cauta echilibrul in toate componentele vietii sale: familie, educarea copiilor, domeniu de activitate. Un tanar inscris pe un drum corect, bine definit, nu va permite in jurul sau acte anormale, ilegale, amorale. O comunitate de astfel de oameni va schimba viitorul acestei tari, astfel incat urmasii lor sa nu mai traiasca in deriva, stare ce ne copleseste pe noi toti in momentul de fata.
Pot afirma cu tarie: am incredere in viitorul acestei tari. Am incredere in Romania de maine, caci tinerii nostri stiu sa aleaga! (Lacramioara Maxim, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy