Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :


Cand se lasa seara…

Email Imprimare

Cand se lasa seara la fereastra mea... ma pregatesc de culcare. Presupun ca toti avem tabieturile noastre legate de un mers la culcare in ordine, ordine care sa ne asigure un somn linistit. Eu, cu siguranta, am piticii mei in legatura cu asta. Intai trebuie sa ma demachiez. Nu pot dormi fara sa ma demachiez. Nu pot, pur si simplu. Am incercat o data, m-am pus in pat si mi-am amintit de machiaj abia dupa aceea. Mi-a fost lene sa ma mai ridic, dar dupa ce am vazut ca nici dupa o ora nu reuseam sa adorm, n-am mai avut incotro, am preferat sa merg sa rezolv problema ca sa pot dormi restul noptii.
Apoi trebuie sa merg la baie. Nu pot dormi daca nu-s curata. Apoi urmeaza pijamaua. Am pijamale preferate, evident. Cea de iarna e una flausata, rosie, care tine de cald bine de tot. O iubesc. Cand trebuie s-o pun la spalat, sunt trista. Celelalte pijamale de iarna sunt dragute si ele, dar nu le port decat pana rosiuta mea e din nou curata si uscata. Si la pijamalele de vara am o preferata, una roz, dar nu-s chiar asa de fixista ca cu cea de iarna. Asadar, pijamaua e de preferat sa fie cea favorita. Nu pot sa dorm goala. Nici sa dorm doar cu o parte, cea de sus sau cea de jos, a pijamalei. Nici in camasi de noapte.
Apoi patul. Trebuie sa fie asezat frumos. Nu suport sa fie cersaful scos de sub saltea, nu-mi place sa ating salteaua, trebuie sa dorm pe cearsaf, ca de-aia s-a inventat. Trebuie sa dorm pe partea mea de pat si pe perna mea. Trebuie sa am mereu, chiar si vara, la 40 de grade, ceva cu care sa ma invelesc, macar un pic, peste fund.
Ceasul de pe noptiera care proiecteaza ora si pe tavan, trebuie sa fie potrivit pentru ca, daca ma trezesc peste noapte, sa pot sa vad cat mai am de dormit. E nasol sa trebuiasca sa ma trezesc la 7, eu sa ma trezesc intampator la 7 fara 10, sa nu stiu ca e aproape 7 si sa adorm la loc si abia ce adorm sa sune ceasul. Plus ca e destul de misto cand ma trezesc pe la 1 nopatea si asa cu chef ma culc la loc, cand stiu ca mai am o gramada de ore de dormit, mmm, n-as vrea sa pierd asta pentru ca s-a luat curentul si ceasul e nepotrivit. Cred ca astia sunt piticii mei... (Cami Popa, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy