Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Intarirea imunitatii la inceput de toamna


Intarirea imunitatii la inceput de toamna

Email Imprimare

Toamna imi este un aliat in rezolvarea multor probleme care intervin odata cu schimbarea climatica. Scaderea imunitatii este cauzata si de o alimentatie nerationala sau a unor carente de vitamine, proteine si minerale esentiale. Toamna abunda de fructe si legume proaspete si eu merg la piata sa cumpar mere, pere, prune, gutui, struguri, telina, morcovi, varza alba si rosie, sfecla rosie, ridiche alba etc., stiind foarte bine ce continut au in principal aceste roade ale toamnei. Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe!

Asadar, aduc organismului meu un aport de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si zaharuri naturale din produsele toamnei. Consum frecvent usturoi si ceapa, deoarece le cunosc proprietatile curative! Incerc sa reduc zaharul si sa-mi rezolv nevoia de dulce, mancand fructe si miere de albine curata din sursa sigura! Mai cumpar in plus si citrice, si banana, dar si legume verzi: broccoli, conopida, patrunjel verde, ardei. Toate acestea contin in plus de ceea ce stim cu totii multa vitamina C!
Incerc sa dorm 8 ore noaptea si am grija si de igena mainilor, spalandu-ma frecvent cu apa calda si sapun antibacterian. Mai ales toamna, ma imbrac adecvat si imi acopar si gatul tot timpul cu esarfe asortate la imbracamite, stiind faptul ca gatul este o zona sensibila si trebuie sa o protejez in mod special!
Fac miscare in fiecare zi, mergand alert prin parc peste 4 Km zilnic. Consum si carne deoarece contine Zn si B-uri care ma ajuta in lupta impotriva racelilor.
Beau mult ceai verde si de plante, excluzand din alimentatia zilnica cafeaua. Rareori o degust! Asadar, toamna este sezonul racelilor deoarece oragnismul nostru nu este inca bine pregatit impotriva racelilor si virusilor. (Georgeta-Any Popovici, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy