Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolis, farmacia albinelor


Propolis, farmacia albinelor

Email Imprimare

Sterilitatea totala a stupului de albine, plin de minunatele zaharuri, care reprezinta insa un mediu optim de dezvoltare pentru bacterii, este o adevarata minune. O minune perfect explicata de actiunea miraculosului propolis, numit si farmacia albinelor. El este cel care asigura sanatatea intregului stup, astfel ca nu este de mirare ca a fost supranumit si farmacia albinelor, caci el este intr-adevar in stare sa rezolve aproape orice problema de sanatate. Aceasta substanta cleioasa, puternic aromata, care se poate prezenta sub diferite culori si diferite forme fizice, chimice si biologice, se bucura de o complexitate rara. El este facut de catre albine pentru a apara viata coloniei, fiind prezent aproape peste tot in stup, avand insa de fiecare data o alta functie. Cu ajutorul lui sunt astupate micile crapaturi ale stupului si este evitata aparitia curentilor nedoriti de aer. Cu ajutorul lui, peretii stupului sunt captusiti cu un strat lucios si etans si sunt dezinfectate ramele destinate cresterii puietului. Tot din propolis este realizat un covor de protectie la intrarea in stup.

Atunci cand un intrus, o insecta sau un soarece, de exemplu, indrazneste sa intre in stup, acesta este rapus de veninul albinelor, dupa care este imbracat in propolis si astfel mumificat, fiind astfel impiedicata putrezirea. In acelasi fel este impiedicata descompunerea deseurilor organice ale stupului. Este formidabil cum aceste atat de harnice insecte, care muncesc fara ragaz din primul si pana in ultimul moment al vietii, reusesc sa se apere de toate pericolele ce le pandesc din toate partile sub forma microbilor, a mucegaiurilor, a bacteriilor si a oricaror altor agresori. Pentru stupul de albine exista un singur medicament, sau mai bine spus o singura farmacie concentrata intr-un singur produs. Si acesta este propolisul.
De binefacerile lui nu se pot bucura nu numai albinele, ci in egala masura si oamenii. Aceasta adevarata farmacie a albinelor nu mai poate fi ignorata deja de mult timp. Astfel, este normal ca am apelat si noi la binefacerile lui pentru a asigura o protectie perfecta a cailor respiratorii si a reusi sa tinem racelile si gripele departe de noi. Propolisul este cel care asigura formidabila eficacitate a diferitelor variante de Propolets, care difera intre ele din multe puncte de vedere, dar care se bucura toate de aceeasi eficacitate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy