Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolisul, o legenda vie


Propolisul, o legenda vie

Email Imprimare

Propolisul, acest asa-numit clei de albine, cu aspect de rasina, reprezinta astazi marea speranta a apiterapiei. Deja obiect a nenumarate studii, propolisul reprezinta, totusi, in continuare o mereu mai contrarianta enigma, chiar daca sunt demonstrate deja peste 20 de actiuni farmacologice si au fost evidentiate deja peste 200 de substante active ce stau la baza miraculoaselor lui rezultate. Desi este cunoscut de peste 5.000 de ani, nenumaratele lui proprietati fiind valorificate din plin pe cele mai diferite meleaguri, actiunea lui nu este inca nici astazi pe deplin clarificata. Atat grecii si romanii, cat si aztecii utilizau propolisul pentru tratarea celor mai diverse boli. In Grecia antica era folosit ca remediu impotriva contuziilor si plagilor supurande, Aristotel considerand propolisul ca fiind o purificare a cerii. In acelasi timp, in Egiptul antic, preotii sacerdoti il foloseau la imbalsamarea mortilor. Astfel, era asigurata pastrarea nealterata a mumiilor de-a lungul milenilor. Actiunea incredibila pe care o manifesta in lupta impotriva infectiilor a facut ca acest produs apicol, ce se prezinta la temperaturi de pana la 20 de grade sub forma solida, sa fie denumit si antibioticul albinelor.

La noi, propolisul a mai primit denumirea de penicilina romaneasca, tinand cont atat de larga raspandire a apiculturii pe teritoriul Romaniei, cat si de traditia stuparitului, care se intinde pe mai multe milenii, dupa cum se stie prea bine din marturiile pastrate din vremea vechii Dacii.
Este remarcabil faptul ca propolisul nu functioneaza numai ca un extrem de eficient antibiotic, dar, in plus, in timp, folosind acest produs natural, scapam de atat de periculoasa rezistenta ce face mereu mai putin eficace generatii dupa generatii de antibiotice. Daca adaugam si capacitatea lui de a regenera tesuturile si de a intari imunitatea, ne formam o prima imagine asupra rolului de exceptie al acestui incredibil dar al naturii. Tocmai datorita acestui fapt, ca el ne ajuta deopotriva sa prevenim racelile si gripele, sa tratam virozele in general si sa eliminam riscurile diferitelor complicatii, dar in acelasi timp sa protejam mucoasele. De aceea am creat Propolets, aceste atat de placute si de utile drajeuri pe baza de propolis, care ne rasfata si ne apara in acelasi timp.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy