Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Preparate din propolis


Preparate din propolis

Email Imprimare

Datorita multiplelor sale calitati, de-a dreptul miraculoase, cunoscute din vechime si demonstrate in ultimele decenii prin nenumarate studii clinice si de laborator, propolisul a patruns deja in practica medicala curenta. In general, propolisul nu este folosit in stare pura, ci inglobat in diferite preparate sub forma de unguente, uleiuri, creme de protectie, tincturi, ovule, supozitoare, geluri, solutii, spray-uri, lotiuni antiacneice, aerosoli, tablete, drajeuri, capsule, siropuri, apa de gura, picaturi pentru nas, colire, respectiv preparate lichide folosite in tratamentul anumitor afectiuni ale ochilor, si colutorii, adica preparate de consistenta vascoasa, antiseptice sau antibiotice, folosite in stomatologie. De asemenea, se cauta forma optima a unor preparate pe baza de propolis destinate special stimularii reactiei fagocitare.
Propolisul poate fi folosit, totusi, si ca atare, drept guma de mestecat. Deoarece saliva umana este una dintre putinele substante care il solubilizeaza, propolisul in stare naturala poate fi mestecat timp de cateva ore pana ce va fi solubilizat treptat.

Astazi, extrem de multe preparate cosmetice contin propolis. Este vorba atat de diferite creme de intretinere sau de protectie, cat si de masti, de sapunuri, de lapte demachiant, paste de dinti si apa de gura, sampon si lacuri de unghii, inclusiv diferite variante de lip-stick.
Dar propolisul nu este folosit numai in medicina si cosmetica, ci inclusiv in industrie. Astfel, in industria alimentara este folosit de exemplu pentru conservarea semintelor si a pestelui, nu mai putin importanta fiind insa utilizarea lui pe scara larga in industria lacurilor si vopselurilor, dar si pentru prepararea a diferite tipuri de baituri. Deosebit de apreciat este propolisul si pentru lustruirea instrumentelor muzicale din lemn, precum viori sau violoncele, dar si a mobilei.
Datorita multiplelor sale calitati terapeutice, propolisul ramane insa in primul rand un produs natural extrem de important pentru apararea propriei noastre sanatati. Este si motivul pentru care am dezvoltat pe baza lui gama de produse Propolets, de a caror eficacitate va puteti convinge singuri. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy