Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolisul si bioflavonoidele


Propolisul si bioflavonoidele

Email Imprimare

Bioflavonoidele reprezinta una dintre cele mai importante categorii de compusi prezenti in propolis. Deja in 1927, G.T. Jaubert a identificat in propolis crizina un flavonoid de culoare galbena, care din punct de vedere cantitativ reprezinta o componenta majoritara. A urmat apoi, de-a lungul anilor, identificarea a nenumarate alte flavonoide. Impreuna, ele se regasesc in propolis intr-o proportie ce variaza intre 15 si 20%, dar in unele cazuri poate scadea pana la 5%, ceea ce face ca si eficacitatea propolisului sa varieze in mod corespunzator. Prezenta diferitelor flavonoide in propolis este facilitata de larga lor raspandire in mediul vegetal, cum ar fi de exemplu in mugurii de pin sau de plop. Flavonoidele reprezinta molecule chimice complexe care in organism pun in libertate derivati activi cu efecte terapeutice extrem de importante. Astfel, se remarca efectul lor vasodilatator si hipotensiv, actiunea lor benefica asupra capilarelor, asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange, dar si asupra aparatului  digestiv.

Flavonoidele fluidifica bila si intervin in cazul enteritelor si colitelor, inclusiv prin actiunea lor antimicrobiana. Dar actiunea lor antimicrobiana, antiparazitara si antivirotica se extinde asupra intregului organism. Sistemul endocrin, atat tiroida si pancreasul, cat si glandele suprarenale, beneficiaza de asemenea de actiunea lor benefica. Multitudinea de actiuni terapeutice se explica prin faptul ca au fost identificate aproximativ cinci sute de flavonoide diferite, fiecare cu actiunea ei specifica.
Actiunea flavonoidelor este discutata in general plecand de la trei principii fundamentale care privesc modificarea activitatii enzimatice prin fosforilare, actiunea antioxidativa si represia genica. Intre consecintele acestora gasim la loc de frunte actiunea antialergica si actiunea antiinflamatoare. Sunt elemente extrem de importante de care se bucura din plin si produsele Propolets care au o actiune rapida de decongestionare si de relaxare a cailor respiratorii, usurandu-va respiratia si atenuand rapid efectele atat de neplacute ale racelilor si virozelor, pentru ca apoi sa contribuie in mod direct la o vindecare mai rapida. Sunt efecte de care te poti bucura in doar cateva minute. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy