Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Actiunea antialergica


Actiunea antialergica

Email Imprimare

Cu toate ca propolisul este in general incriminat pentru faptul ca ar putea produce diferite alergii, de fapt, el prezinta un important potential antialergic. Incriminarea se bazeaza in mod corect pe continutul uneori chiar relativ ridicat al propolisului in diferite substante potential alergenice, precum polenul, unii esteri ai acidului cinamic si ai acidului cafeic si veninul de albine. Dar aceste substante pot fi eliminate, asa cum se intampla in cazul propolisului utilizat pentru realizarea drajeurilor Propolets. Odata eliminate aceste substante, propolisul nu mai prezinta nici un risc de a produce vreo alergie. Dimpotriva, datorita continutului de flavonoide, el combate alergiile.

Simptomele reactiilor alergice, precum secretia excesiva a nasului, obstructia cailor aeriene prin contractia musculaturii bronsice, cresterea temperaturii sau inrosirea pielii si secretia excesiva de suc gastric sunt datorate histaminei eliberate sub actiunea agentului alergen.
Histamina este eliberata de membrana externa a unor celule numite mastocite, prezente in tesutul conjunctiv si care secreta substante chimice ce participa la reactiile de aparare ale organismului. Eliberarea de histamina are loc atunci cand agentul patogen, in cazul nostru agentul alergen, este legat de imunoglobulina E din membrana externa a mastocitelor. Dar, in prezenta flavonoizilor, eliberarea de histamina nu mai are loc, astfel incat nu se mai produc nici simptomele reactiei alergice si putem respira linistiti, nu ne mai curge nasul etc.
Flavonoizii sunt utilizati, de altfel, demult si in realizarea diferitelor medicamente concepute pentru combaterea alergiilor. Dar, datorita diferitilor flavonoizi prezenti in propolisul eliberat de substantele potential alergenice, propolisul devine el insusi un produs antialergenic si datorita lui, evident, si drajeurilor Propolets. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy