Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolis, un remediu antiinfectios


Propolis, un remediu antiinfectios

Email Imprimare

Putem spune ca propolisul reprezinta un antibiotic absolut natural pe care l-am preluat de la albinele ce il folosesc impotriva intrusilor, bolilor si schimbarilor climatice. Viteza cu care se succed dovezile cu privire la efectele terapeutice ale propolisului vin sa-ti aduca aminte de vechea idee conform careia proprietatile vindecatoare ale propolisului ar fi nelimitate. Astazi, este demonstrat ca propolisul intareste sistemul imunitar, crescand astfel capacitatea de autoaparare a organismului. In plus, el actioneaza direct asupra bacteriilor daunatoare, fara a distruge insa bacteriile benefice de care organismul nostru are nevoie, asa cum se intampla in cazul administrarii de antibiotice. De asemenea, el nu creeaza obisnuinta, astfel ca poate fi folosit de oricine, sanatos sau bolnav, reprezentand o excelenta masura de protectie si preventie, iar administrat impreuna cu un antibiotic creste eficacitatea acestuia si impiedica aparitia rezistentei microbilor la actiunea antibioticului. Astfel se explica de ce el este recomandat practic in orice boala infectioasa.

Datorita insusirilor sale bactericide, bacteriostatice, antimicotice, antivirale, antiinflamatorii, analgezice si regeneratoare, propolisul este folosit din cele mai vechi timpuri in tratamentul a numeroase boli. Dar el este in acelasi timp un excelent antihemoragic, antitumoral, hipotensiv, antisudorific si cicatrizant. Esentiala este actiunea lui cu spectrul larg la care se adauga actiunea antialergica, antihistaminica, antiiradianta, antitoxica si de combatere a mancarimii de piele cu un puternic efect regenerator.
Astfel, el este utilizat in tratamentul ciupercilor, cum ar fi candidozele, in cazul aftelor si stomatitelor, dar si a paradontopatiilor. Dar propolisul este si un excelent bacteriostatic si bactericid care anihileaza streptococii, stafilococii, salmonela si proteus. Daca adaugam si calitatile lui antivirale si antiseptice vedem de ce el da rezultate excelente nu numai in afectiunile intestinale si urinare, dar in primul rand in tratarea cailor respiratorii medii si superioare. Iar in aceasta privinta, Propolets este chiar remediul perfect. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy