Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolisul, o adevarata minune pentru durerile in gat


Propolisul, o adevarata minune pentru durerile in gat

Email Imprimare

Se spune ca oamenii destepti racesc vara. N-am inteles niciodata de ce. O fi o vorba din ciclul "fa-ti iarna car si vara sanie"... Eu din nefericire fac parte din randul acelor oameni "destepti". Racesc vara. Sunt racita de mai bine de doua saptamani, tocmai ce am terminat o cura cu laptisor de matca liofilizat, care se presupunea ca-mi va mari imunitatea.
Aerul conditionat imi este cel mai mare dusman. Simt aerul rece cum imi raceste fiecare firisor de viata din mine, pana in plamani. Iubesc fructele, legumele, semintele, mierea, le consum din abundenta, dar se pare ca nu e suficient pentru a tine raceala la distanta. Ce-i drept, aerul conditionat face casa buna si cu alergia mea... polen, acarieni. Toti imi provoaca valuri de stranuturi, lacrimi si nas infundat.
Nu va doresc niciodata sa raciti vara, sa fiti dadaciti cu ceaiuri fiebinti, supe aburinde de pui, sa tremurati in plapuma in timp ce afara sunt peste 30 de grade, sa va doara in gat in timp ce inghetata se plimba ca o himera prin fata ochilor.
Ce ma ajuta in astfel de clipe? Limonada cu multa miere, care de altfel imi place foarte mult, catina cu miere si pastilele de gat cu propolis sunt o adevarata minune atunci cand nu mai pot sa inghit de durere, cand orice inghititura este un chin. In 5 minute, propolisul calmeaza si cea mai crunta durere de gat  ca si cum n-as fi avut-o niciodata. Iar ceaiul de busuioc ma scapa de tuse si-mi reda vitalitatea pe care raceala mi-o seaca cu fiecare stranut. (Flori Corpaciu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy