Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita


Blog SanoVita

Cereale pentru un somn odihnitor

Email Imprimare

Multi dintre noi nu dorm bine – fie nu pot dormi suficient, fie nu se odihnesc asa cum trebuie. Una din cauzele acestui fenomen nedorit o putem gasi... in dieta! In mod ideal, adultii (dar si copiii!) ar trebui sa aiba trei mese principale pe zi si doua gustari. In plus, ar trebui sa consume alimente variate, pentru functionarea corecta a creierului. Mineralele sunt extrem de importante, sunt vitale chiar. In mod obisnuit, le preluam din diferitele alimente pe care le consumam de-a lungul zilei, insa unele diete monoaliment pot duce la un deficit important de minerale.

Soia, un aliment sanatos

Email Imprimare

Deoarece sunt foarte bogate in proteine de calitate (la fel ca branzeturile si carnea), produsele din soia reprezinta inlocuitori excelenti ai produselor din carne. Prin urmare, sunt ideale pentru cineva care a redus carnea sau a eliminat-o definitiv din dieta. Nu produc colesterol, iar gustul lor este asemanator cu al carnii. De aceea, soia ar putea fi numita chiar carne vegetala.

Grasimi bune si mai putin bune

Email Imprimare

Este important sa ne reamintim ca exista alimente sanatoase si alimente mai putin sanatoase. Si tot atat de important este sa ne reamintim ca avem nevoie de o alimentatie echilibrata. Astfel, procentul ideal de grasimi din alimentatia zilnica a oricarei persoane este de 30%. Reducerea grasimilor nu ne ajuta nici sa traim mai sanatos si nici sa slabim. Dimpotriva, dezechilibrul creat prin reducerea grasimilor risca sa produca tocmai efectul contrar asteptarilor noastre si sa conduca spre obezitate. Este insa important sa selectam tot timpul surse sanatoase pentru fiecare dintre principiile alimentare si sa le combinam intr-un mod inteligent. Pentru grasimi, alaturi de peste si de lactate, avem la dispozitie uleiurile vegetale si, poate, inainte de toate semintele, care consumate cu moderatie la nivel de 30 de grame de seminte crude si nesarate pe zi sau altfel spus un pumn de seminte, reprezinta un adevarat izvor de sanatate.

Indispensabile sanatatii: fructele uscate SanoVita

Email Imprimare

Nu intotdeauna putem beneficia de savoarea si binefacerile fructelor proaspete. Din fericire, putem apela insa intotdeauna la cele uscate. Este adevarat ca prin uscare se pierde o parte din vitamina C, precum si din alte substante benefice, dar procentul de vitamine ramas reprezinta un aport esential pentru sanatatea noastra. Iar unele componente, precum fibrele sau fierul, se pastreaza practic integral, iar altele, precum fenolii, antioxidanti extrem de importanti, sunt afectate doar in mica masura de un proces corect de uscare. Dar pierderea substantelor active nu caracterizeaza doar procesul de uscare, ci chiar si simplul proces de pastrare a fructelor…

Delicios si sanatos: ghimbirul

Email Imprimare

Ghimbirul este un aliment din ce in ce mai apreciat in ultima vreme. Occidentalii ii descopera si redescopera calitatile cunoscute de multa vreme de asiatici. Mai mult, ultimele cercetari indica faptul ca ghimbirul are si calitati nebanuite. De exemplu, este benefic pentru cei cu probleme de respiratie, pentru bolnavii de astm. Ghimbirul este un antiinflamator puternic. Desigur, nu are efectul unui medicament de sinteza, dar avantajul este ca poate fi consumat fara riscul unor efecte secundare si poate fi consumat si de catre cei care au alergii. Administrat ca tinctura, extract, infuzie, pudra sau chiar crud, ghimbirul combate mai ales inflamatiile respiratorii.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...11 Inainte > Sfarsit >>