Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Texturatele din soia, garantia unei vieti sanatoase


Texturatele din soia, garantia unei vieti sanatoase

Email Imprimare

Contrar restului lumii, la noi, din pacate, soia mai este inca, in mare masura, ignorata. Soia reprezinta unul dintre cele mai complete si hranitoare alimente. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat galbenusul de ou si caseina cat orice produs lactat. In plus, este bogata in vitamine, precum A, B1, B2, C, D si E, in minerale, precum fier, zinc, potasiu, magneziu, seleniu si calciu. Ea reprezinta o importanta sursa de acizi grasi de tip Omega 3 si, nu in ultimul rand, de fibre. Dar soia nu este numai unul dintre cele mai sanatoase alimente, ci si unul dintre cele mai ieftine, permitand in acelasi timp sa fie pregatit in nenumarate feluri, de la lapte la texturate. Iti poate asigura o masa completa si extrem de gustoasa!
Esentiala este insa selectia atenta pentru a evita plantele modificate genetic. In acelasi timp, tehnologia de prelucrare trebuie sa asigure pastrarea calitatilor nutritive. Sunt exact problemele carora noi, cei de la SanoVita, le acordam cea mai mare atentie. De aceea putem oferi produse absolut garantate.
Efectele benefice ale consumului de produse din soia au fost demonstrate atat prin studii clinice, cat si prin statistica incidentei diferitelor boli, in zonele in care consumul de soia depaseste cu mult consumul din tarile dezvoltate, precum in unele regiuni din Asia de sud-est, unde incidenta unor forme de cancer este mult mai redusa. De asemenea, studii de laborator ale cercetatorilor din SUA, din Alabama, au demonstrat ca un consum regulat de produse din soia are un efect de prevenire a bolii Alzheimer, care afecteaza 15% dintre femeile in varsta. Cercetatorii americani sustin, chiar mai mult, faptul ca fitoestrogenii din soia pot scadea riscul dezvoltarii aterosclerozei si a modificarilor degenerative ale arterelor, in special la femeile in varsta. S-a constatat si o atenuare a simptomelor pre si postmenopauza. De asemenea, prin blocarea dihidrotestosteronului, previne atat caderea parului la barbati, cat si aparitia cancerului de prostata. In acelasi timp, datorita continutului de isoflavoni, previne cancerul de san, de uter si de colon. Continutul de fibre alimentare ii asigura si un rol protector in cazul diabetului non-insulinodependent. Dar, nu in ultimul rand, scade nivelul colesterolului din sange, previne bolile de inima, osteoporoza si mentine sanatatea intestinelor, regland functiile intestinale si eliminand substantele daunatoare care stagneaza in intestin.
Soia este, asadar, o continua sursa de sanatate si reprezinta o excelenta solutie nu numai pentru mese gustoase in timpul postului, ci si in afara acestuia.
Dar cel mai important aspect il reprezinta calitatea proteinelor, fibrelor si celorlalte principii nutritive care fac din soia unul dintre cele mai sanatoase alimente, capabil sa ne asigure, el singur, necesarul de minerale, vitamine, proteine, fibre etc., si asta la unul dintre cele mai bune preturi posibile.
Din texturatele de soia se pot prepara usor sarmale, musaca, chiftele, tocanite, ciorbe, dar si snitele sau fripturi, prajite sau la gratar. Tot ce-ti trebuie este doar imaginatia de a concepe un meniu pe gustul tau. Dar iti vom veni in ajutor, caci pe acest blog vei gasi si retete cu texturatele noastre din soia. Asa incat nu ne ramane decat sa va uram pofta buna si multa sanatate, pentru ca e cea mai pretioasa.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy