Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Cum scapam de parazitii intestinali, intr-un mod simplu si natural


Cum scapam de parazitii intestinali, intr-un mod simplu si natural

Email Imprimare

In China antica, pentru a scapa de tenie, de oxiuri si de limbrici era folosit remediul Nan Gua Zi, adica… semintele de dovleac. De multe ori, suferim de paraziti intestinali fara sa ne dam seama. Ei apar si se dezvolta extrem de usor in orice tract intestinal slabit, conducand la o anemiere a organismului si la o stare de toxicitate crescuta, chiar daca nu resimtim nici un simptom care sa ne determine sa apelam la medic. Studiile arata ca raspandirea acestora este mult mai mare decat se crede.

In general, simptomele se rezuma la instalarea unei stari de slabiciune, de vlaguire, a unui apetit exacerbat sau a unor mancarimi in zona anala, pete albe pe fata etc.
Semintele de dovleac sunt recomandate impotriva parazitilor intestinali si de catre medicina noastra populara, alaturi de papadie, care poate fi folosita, atat in salate, cat si sub forma de infuzii. Pot fi asociate cu succes si cu usturoi, macris, ulei de susan negru sau menta fiarta. Semintele de dovleac pot fi insa consumate ca atare, avand si un rol profilactic, sau in diferite combinatii, incluzandu-se in diferite retete.
Se pot administra dimineata, pe stomacul gol, trei lingurite de seminte pisate sau trecute prin masina de tocat carne amestecate cu o cantitate egala de miere. Sau pot fi trecute prin masina de tocat carne 300 g de seminte decojite de dovleac, dupa care ele vor fi amestecate cu 100 g de miere. Amestecul va fi consumat treptat, timp de o ora, in portii mici. Dupa o ora se administreaza un purgativ si dupa inca o ora se face o clisma.
Conform unei alte retete, se piseaza un pahar de seminte si se amesteca apoi cu cinci pahare de ulei de floarea-soarelui incins. Se pastreaza intr-un termos timp de trei zile, dupa care se administreaza cate o lingura dimineata si seara, cu jumatate de ora inainte de masa.
Semintele de dovleac sunt recomandate in special in cazul copiilor deoarece nu sunt toxice, nu prezinta nici o contraindicatie si nu afecteaza organismele in crestere. Pentru ca tratamentul sa fie cat mai bland, in cazul oxiurilor, este suficient sa se ia zilnic macar 15 seminte decojite care sa fie bine mestecate. Adultii vor lua insa macar 30 de seminte. O lingurita de ulei de ricin administrata dupa o ora amplifica efectul.
Impotriva teniei se administreaza, in patru portii egale, 100 de seminte de dovleac, care se mesteca bine. Dupa o ora se ia o jumatate de lingura de ulei de ricin. In unele cazuri, procedeul trebuie repetat de mai multe ori.
Impotriva limbricilor se poate asocia usturoiul fiert in lapte, dar si consumul de hrean, ceapa, varza acra, morcovi si sfecla rosie.
Astfel, consumul semintelor de dovleac ne ajuta in primul rand sa prevenim instalarea parazitilor intestinali pe care ii putem contracta extrem de usor, atat din contactul cu diferite animale, cat si din diferite legume sau salate care nu au fost suficient spalate sau, pur si simplu, din cauza mainilor nespalate. In plus, daca acestia au apucat deja sa se instaleze, putem scapa de ei cu ajutorul acelorasi seminte de dovleac.
Dar, tinand cont de cat de santoase si de gustoase sunt, este pacat sa nu le consumam in mod regulat si sa evitam astfel orice experienta neplacuta legata de acesti paraziti. Compania noastra va ofera seminte de dovleac decojite, ambalate in cele mai sigure conditii si de o calitate exceptionala. Puteti sa va convingeti! Le gasiti pe rafturile magazinelor alimentare si magazinelor naturiste din intreaga tara.

 

Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy