Miercuri, 21 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Semintele de floarea-soarelui, traditie si sanatate


Semintele de floarea-soarelui, traditie si sanatate

Email Imprimare

De ani de zile, compania noastra, SanoVita, promoveaza o alimentatie placuta si extrem de sanatoasa. Simplele seminte de floarea-soarelui, pe care ne-am obisnuit sa le numim cu o anumita superioritate si aproape cu desconsiderare "bomboane agricole", reprezinta insa nu numai o traditie si o adevarata bucurie, ci, inainte de toate, o inegalabila sursa de sanatate.

Binecunoscutei afinitati a acestei plante pentru soare, dupa care ea nu conteneste a se roti zilnic, vine acum sa i se adauge, intr-o abordare noua, constatarea ca fotonii radiatiei solare sunt inmagazinati in ADN-ul plantei, astfel ca semintele de floarea-soarelui produc o benefica rezonanta cu celulele corpului nostru.
Extrem de bogate in vitaminele E, D, A, B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, potasiu, seleniu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu si fosfor, in fitosteroli, care reduc nivelul de colesterol in sange, in fibre, proteine si grasimi sanatoase, semintele de floarea-soarelului reprezinta o adevarata sursa de sanatate si un excelent energizant. Este bine de stiut ca o suta de grame de seminte de floarea-soarelui contin tot atatea calorii cat o suta de grame de ciocolata sau de nuci. Ele contin peste 40% proteine care se apropie ca valoare nutritiva de cele de origine animala.
Contin mai multe vitamine B decat soia, mai multa vitamina B5 decat germenii de grau si de sase ori mai mult magneziu decat painea.
Aproape 90% din grasimile continute de semintele de floarea-soarelui sunt dintre cele mai sanatoase pentru inima.
Un sfert de ceasca de seminte de floarea soarelui contine peste 90% din necesarul zilnic de vitamina E, peste 30% din necesarul de seleniu si peste 32% din cel de magneziu, respectiv peste 37% din cel de mangan.
Dar trebuie sa ne obisnuim sa renuntam la semintele prajite si sa le mancam doar crude, deoarece prin prajire se pierd multe din calitatile nutritive si, in schimb, se formeaza substante toxice. Natura a inzestrat aceste seminte de-a dreptul miraculoase si cu inhibitori enzimatici care le ajuta sa se pastreze proaspete pe durate lungi de timp. Nu ezitati sa incercati semintele de floarea-soarelui SanoVita. Sunt de cea mai buna calitate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy