Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita O masa delicioasa cu seminte de floarea-soarelui


O masa delicioasa cu seminte de floarea-soarelui

Email Imprimare

Este o placere sa rontai din cand in cand un pumn de seminte de floarea-soarelui. Dar e pacat sa nu te bucuri de savoarea lor si la masa. Cele mai banale alimente pot capata o noua viata. In primul rand, painea noastra cea de toate zilele pate fi reinventata. Adaugati mai multe seminte pe painea proaspat feliata si lasati-o cateva minute la cuptor. O sa va mire ce gust minunat a capatat! In plus, in toate recomandarile pentru o dieta sanatoasa, la loc de frunte se afla salatele.

Dar ele pot deveni mult mai sanatoase si mai gustoase, daca adaugam un pumn de seminte de floarea-soarelui. Pot fi adaugate intregi sau maruntite. Pot fi combinate si cu seminte de dovleac, nuci si alune. Merita sa incercati sa adaugati seminte de floarea-soarelui si in iaurt. E delicios. Cerealele consumate dimineata pot capata si ele o noua aroma daca vom adauga cateva seminte de floarea-soarelui. Puteti da, de asemenea, o viata noua clatitelor, cozonacului sau pandispanului. Fructele uscate amestecate cu seminte de floarea-soarelui capata si ele un farmec in plus. Puteti amesteca seminte de floarea-soarelui si intr-o branza cremoasa sau le puteti aduga la o pizza.
Din seminte de floarea-soarelui puteti prepara si un sos delicios. Lasati semintele sa se inmoaie opt ore intr-un vas cu apa si apoi, clatite cu apa rece, puneti-le intr-un mixer impreuna cu cativa catei de usturoi, boia iute, sare, oregano si suc de lamaie. Adaugati si apa pentru a obtine consistenta dorita.
Sau puteti prepara un delicios pateu, pe care sa-l serviti pe o felie de paine integrala sau de graham sau, eventual, pe biscuiti sarati. Luati doua cani de seminte de floarea-soarelui, 2-3 rosii uscate, doua linguri de zeama de lamaie, 2-3 linguri de ulei presat la rece, o ceapa verde taiata marunt, frunze de patrunjel maruntite, sare si putina apa si puneti-le in blender. O sa obtineti o pasta omogena deosebit de gustoasa si de hranitoare.
Dupa ce o sa va obisnuiti cu mancarurile preparate cu seminte de floarea-soarelui o sa va vina nenumarate idei noi si nici nu veti mai putea concepe o masa fara aceste… seminte de sanatate. Aveti insa grija sa folositi numai seminte de calitate. De cele de la SanoVita puteti fi siguri!

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy