Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Semintele de in, aliatul de incredere in fata colesterolului


Semintele de in, aliatul de incredere in fata colesterolului

Email Imprimare

Semintele de in sunt un supliment alimentar accesibil, natural 100%, fara efecte adverse. Printre proprietatile unice care fac din semintele de in un remediu naturist imbatabil se numara cantitatea importanta de acid alpha-linoleic continut, cu efecte benefice in bolile de inima, artrite sau afectiuni ale colonului.

Acidul alpha-linoleic, cunoscut ca ALA, face parte din familia binecunoscutilor acizi grasi Omega 3. Alaturi de nuci si rapita, semintele de in sunt cea mai bogata sursa vegetala de acid-alpha-linoleic. Aceste grasimi nesaturate joaca un rol deosebit de important in prevenirea afectiunilor cardiace si in dezvoltarea armonioasa a functiilor creierului, contribuind si la tratarea anumitor boli autoimune.
Organismul nu poate asimila din alimentatie decat o cantitate mica de ALA, ceea ce impune completarea acestui aport prin administrarea unui supliment nutritiv. Semintele de in reprezinta solutia optima, fiind un remediu naturist de incredere, recunoscut pentru efectele benefice, atat in prevenirea, cat si in tratarea mai multor afectiuni, intre care se distinge hipercolesterolemia, una dintre problemele de sanatate cele mai frecvente in societatea contemporana.
Studiile de specialitate au demonstrat ca un consum regulat de seminte de in poate reduce semnificativ nivelul de colesterol din sange, prevenind bolile cardiovasculare. Colesterolul este strans legat de metabolism, fiind o substanta esentiala, utilizata de organism la producerea acizilor, a hormonilor si a vitaminei D. Colesterolul se gaseste in sange, de unde este preluat de celule si depus in membranele celulare. Atunci cand atinge un nivel ridicat, colesterolul poate patrunde in peretii arterelor, ingreunand circulatia sangvina prin formarea unor plachete de grasime. De aici si pana la un infarct sau un atac cerebral nu mai este decat un pas. Din cauza depunerilor de colesterol, peretii vaselor sangvine capata un aspect calcaros, ceea ce antreneaza sclerozarea vaselor sau, in termeni de specialitate, arterioscleroza. Pericolul este cu atat mai mare cu cat blocarea arterelor coronariene poate conduce la incetarea functionarii inimii.
Valoarea grasimii din sange nu depinde decat in mica masura de continutul de colesterol al hranei consumate. Valoarea de colesterol considerata normala este de aproximativ 200 mg/dl. Se pare ca productia de colesterol este programata genetic, un nivel ridicat de colesterol fiind, in mare masura, innascut. Insa supraponderalitatea, diabetul si lipsa miscarii nu fac decat sa sporeasca nivelul de colesterol. In mod normal, in laboratorul organismului, ficatul, este prelucrata o cantitate zilnica de colesterol care se incadreaza in jurul valorii de 2 grame.
Auzim adesea vorbindu-se despre colesterolul bun si colesterolul rau, HDL si respectiv LDL. Colesterolul rau, LDL, este cel care se depune pe peretii arterelor, producand arterioscleroza. In schimb, HDL, colesterolul bun, lupta impotriva depunerilor calcaroase care infunda arterele. Atunci cand valoarea colesterolului din sange depaseste 200 mg/dl, nivelul de colesterol bun si de colesterol rau trebuie evaluat separat, pentru o apreciere corecta a gradului de predispozitie la arterioscleroza.
Alaturi de alimentatia corecta, controlarea greutatii corporale si miscare, exista o serie de remedii naturiste accesibile oricui pentru a reduce excesul de colesterol cu pana la 20%. Printre acestea se numara pestele si uleiul de peste, fulgii de ovaz, prunele, sparanghelul, ceapa rosie si, bineinteles, semintele de in.
Din semintele de in puteti obtine o gustare delicioasa si, in acelasi timp, extrem de sanatoasa, bogata in fibre solubile si Omega 3. Iata o reteta pentru pregatirea careia nu aveti nevoie de mai  mult de cinci minute: dati semintele de in prin rasnita de cafea pana cand obtineti o pulbere fina, ametecati-le cu iaurt si consumati-le la micul dejun. O solutie simpla pentru un inceput de zi sanatos! Iar cu semintele de in pe care vi le ofera  compania noastra, SanoVita, aveti si garantia calitatii. Le gasiti in magazinele alimentare si in magazinele cu produse naturiste, asa ca este foarte simplu sa alegeti un mod de viata sanatos, adecvat, care sa va confere viata pe care v-o doriti... Trebuie doar sa vreti! Alegeti sa fiti sanatosi! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy