Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Semintele de in si detoxifierea organismului


Semintele de in si detoxifierea organismului

Email Imprimare

Tranzitul intestinal ne joaca adesea feste. Se estimeaza chiar ca o persoana din cinci sufera de constipatie. Nu este mereu usor sa discuti deschis despre aceasta problema, pe care multi o considera jenanta si care si-a castigat, in secolul al XIX-lea, reputatia de cea mai importanta afectiune a societatii industriale. Remedii naturiste, precum semintele de in, a caror principala virtute este stimularea digestiei, va pot ajuta sa faceti din nou pace cu intestinul dumneavoastra!

Medicii vorbesc de constipatie atunci cand frecventa scaunului scade la mai putin de trei ori pe saptamana, timp de mai multe saptamani sau chiar luni. Lungul drum al alimentelor pana la eliminarea din organism trece prin colon, de unde sunt absorbite apa si mineralele si unde alimentele sunt transformate in reziduuri. In final, scaunul este solid, pentru ca majoritatea cantitatii de apa a fost deja absorbita. In unele situatii insa se ajunge la constipatie. Vinovati de instalarea acestei stari disconfortante se pare ca sunt intestinul gros, care leneveste, si o deshidratare a materiilor fecale, care le impiedica evacuarea.
Cat despre factorii care declanseaza constipatia, acestia sunt multipli. Schimbarea obiceiurilor cotidiene din cauza modificarii regimului alimentar sau a stresului determina aparitia asa-numitei constipatii ocazionale. Mai grav este cand constipatia intervine fara o cauza aparenta, pentru ca poate fi simptomul unei afectiuni serioase. Igiena de viata defectuoasa, adica lipsa de exercitii fizice, lichidele insuficiente, alimentatia dezechilibrata, conduce la instalarea constipatiei cronice.
Daca va intrebati ce alimente ar trebui sa evitati, este bine de stiut ca se recomanda moderatia, mai ales cand este vorba de apetisantele mancaruri bogate in grasimi sau foarte condimentate. Nu este bine sa abuzam nici de cartofi, oricat de gustosi ar fi ei, nici de orez.
In plus, nici laxativele nu rezolva problema, cu atat mai mult cu cat utilizarea lor prelungita poate provoca iritatii ale peretelui colonului sau, mai grav, poate da dependenta.
Ca si in numeroase alte afectiuni, solutia optima sta in intoarcerea la remediile naturiste. Produsele bogate in fibre, precum salata, legumele verzi, fructele proaspete sau uscate si cerealele usureaza tranzitul intestinal. Mesele la ore fixe, hidratarea suficienta si evitarea pe cat posibil a inactivitatii fizice ar trebui sa ne intre in reflex.
La fel de indispensabile pentru rezolvarea agasantei probleme a constipatiei sunt si semintele de in. Datorita efectului laxativ si continutului ridicat de fibre, semintele de in au efecte benefice in tratarea si prevenirea constipatiei. Nimic mai la indemana ca sa scapam de aceasta stare disconfortanta decat sa ne aducem aminte sa consumam, de trei-patru ori pe saptamana, intre doua si patru lingurite de seminte de in o data. Nu conteaza daca sunt intregi sau macinate.
Semintele de in sunt extrem de bogate in lignani, substante bioactive recunoscute pentru efectele lor benefice in cancerul de colon. Cum actioneaza semintele de in odata ingerate? Fibrele absorb multa apa, se umfla si imping materiile fecale din intestin, stimuland astfel detoxifierea naturala a organismului.
Daca aveati nevoie de un mic imbold pentru a descoperi binefacerile semintelor de in pentru detoxifierea organismului, aflati ca, printre secretele formei fizice excelente de care se bucura Madonna chiar si la 50 de ani, se numara si semintele de in. Se pare ca diva muzicii pop a fost o pioniera in ceea ce specialistii numesc un adevarat reflex pentru intretinerea sanatatii si a frumusetii: nici o masa fara o lingura de decoct din seminte de in!
Iar daca tineti cu adevarat la sanatatea dumneavoastra alegeti produse de calitate, precum sunt cele oferite de compania noastra, SanoVita, care isi respecta consumatorii si e interesata cu adevarat de sanatatea dumnevoastra! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy