Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Seminte sanatoase pentru corp sanatos


Seminte sanatoase pentru corp sanatos

Email Imprimare

Semintele (si anumiti samburi) sunt alimente deosebit de valoroase. Sunt bogate in vitamine, in minerale, enzime, proteine de foarte buna calitate si grasimi "bune" (Omega 3, Omega 6). Mai presus de toate, insa, semintele contin toata forta energetica, toate principiile active, toata forta de crestere a viitoarei plante. In plus, sunt naturale si, nu in ultimul rand, sunt foarte gustoase.
In familia alimentelor, semintele ocupa un loc special, fiind cu totul deosebite. Nu sunt nici fructe, nici legume, ci sunt proteaginoase. Ar putea fi denumite chiar "carne vegetala", caci contin proteine foarte bune, care ajuta la refacerea sistemului muscular.

Semintele pot fi utilizate ca ingrediente in preparate culinare: in salate, piureuri, in painea facuta in casa, in diferite prajituri si placinte, dar si pe friptura facuta la gratar, in supe si ciorbe sau chiar in smoothies. In acelasi timp, pot fi consumate ca atare, crude, decojite, pe post de gustari sanatoase si delicioase intre mese, mai ales ca o cantitate mica e suficienta pentru a ne alimenta cu energie.
Romanii, de exemplu, apreciaza semintele de floarea-soarelui si de dovleac – alte popoare au alte preferinte. Ideea este ca oamenii au apreciat dintotdeauna calitatile nutritionale si chiar terapeutice ale anumitor seminte. Semintele de susan, de pilda, amintite si in Vechiul Testament, reprezinta una din cele mai bune surse de calciu si au fost utilizate si pentru proprietatile lor energizante de soldatii romani (in combinatie cu chimenul). Din pasta de susan se prepara, de fapt, adevarata halva arabeasca, iar uleiul de susan este uleiul cel mai potrivit pentru wok, pentru ca rezista la temperaturi foarte mari. Semintele de in sunt foarte complexe, fiind foarte bogate in grasimi poli-nesaturate si lignani (antioxidanti si hepatoprotectori, protejand si sistemul osos la femeile insarcinate), avand si efect detoxifiant. Semintele de dovleac sunt eficiente in prevenirea si tratarea prostatei la barbati si sunt bune si pentru cresterea fertilitatii.
Invitata la emisiunea Profu' Menci difuzata de postul Antena 2, Cecilia Caragea, consultant comunicare, a vorbit despre beneficiile semintelor crude, mai ales atunci cand acestea sunt de calitate, asa cum sunt produsele SanoVita.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy