Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Soia, un aliment sanatos


Soia, un aliment sanatos

Email Imprimare

Deoarece sunt foarte bogate in proteine de calitate (la fel ca branzeturile si carnea), produsele din soia reprezinta inlocuitori excelenti ai produselor din carne. Prin urmare, sunt ideale pentru cineva care a redus carnea sau a eliminat-o definitiv din dieta. Nu produc colesterol, iar gustul lor este asemanator cu al carnii. De aceea, soia ar putea fi numita chiar carne vegetala.

Totusi, pentru a fi mai gustoasa, soia trebuie sa fie condimentata intr-un anumit fel si trebuie consumata in anumite combinatii. In mod firesc, ea este potrivita pentru mancarurile care se gatesc de obicei cu carne. Poate fi combinata cu legume, in mancaruri gatite, poate fi preparata cu cimbru, busuioc si sos de rosii. Se pot face din soia supe, tocanite, sarmale. Pastele cu soia sunt, de asemenea, foarte gustoase. Ideal este ca mancarurile cu soia sa fie consumate de doua-trei ori pe saptamana.
Soia contine si hormoni vegetali (fitoestrogeni), insa acestia nu au efecte nocive asupra organismului, nici macar in cazul copiilor (dupa varsta de 3 ani). Controversele legate de soia se refera la soiurile modificate genetic. In Europa, cultivarea acestora este limitata. In schimb, ele pot fi importate din America de Sud fara restrictii. Daca pe eticheta produselor din soia apare eticheta Bio, acestea nu sunt modificate genetic. Despre soia si avantajele sale pentru sanatate s-a discutat si in emisiunea Ce se intampla, doctore? difuzata recent pe Pro TV.

 


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy