Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita


Blog SanoVita

Semintele de susan, o mina de aur pentru sanatate

Email Imprimare

Din cele mai vechi timpuri, semintele de susan sunt cunoscute si folosite ca aliment integral. Daca va intrebati carui fapt se datoreaza popularitatea susanului, iata cateva raspunsuri: semintele de susan sunt o sursa inegalabila de fibre, extrem de bogate in minerale, mai ales in zinc, magneziu si fier. In plus, adaugate in mancare, confera savoare chiar si celui mai simplu preparat culinar, in timp ce uleiul extras din semintele de susan se poate utiliza atat in salate, cat si in alte feluri de mancare.

Semintele de susan, seminte de poveste

Email Imprimare

Semintele de susan sunt, probabil, unele dintre primele seminte oleaginoase cultivate de om, recunoscute din cele mai vechi timpuri ca avand efecte extraordinare pentru sanatate. Pentru proprietatile lor multiple, semintele de susan sunt astazi nelipsite din orice dieta sanatoasa.

SOREDbio, o noua bautura bio din orez si soia

Email Imprimare

Un nou si delicios lapte vegetal, produs ecologic, fabricat in Germania special pentru SanoVita, este lansat acum pe piata romaneasca sub brandul SOREDbio, marca inregistrata de SanoVita. Continand soia si orez in cantitati aproximativ egale cu un mic adaos de sare de mare, noul produs, SOREDbio, este 100% natural, realizat cu respectarea stricta a normelor ecologice. Beneficiile pe care le aduce soia sunt completate de cele ale orezului. Nu are adaos de zahar sau de alti indulcitori, dulceata placuta fiind datorata fermentatiei controlate a orezului. De asemenea, produsul nu contine lactoza sau colesterol si nici un fel de adaosuri chimice, iar toate ingredientele provin din agricultura ecologica. Astfel, el poate fi consumat fara probleme si de toti cei care nu suporta laptele.

Retete sanatoase pentru oameni activi

Email Imprimare

Mi-a placut foarte mult laptele So Good Essential, care are o usoara aroma de migdale si care imi aminteste de laptele de migdale. Merge pus in cafea, iar cu el se poate prepara o excelenta cafea persana (cafeaua persana se prepara dintr-o cafea foarte tare si aromata la care se adauga lapte de migdale, dupa gust se poate pune si miere). Acest sortiment de lapte imi sugereaza o persoana care ia o gustare cu lapte de soia intr-un decor oriental.
Mi-a placut si sortimentul clasic de vanilie pe care l-am baut simplu, dar am si preparat cu el o foarte buna cafea frantuzeasca (cafeaua fratuzeasca se prepara cu vanilie si lapte). Imi sugereaza o dupa-amiaza in care bei relaxat o ceasca cu lapte cu vanilie, uiti de toate problemele pentru cateva minute si te relaxezi.
Sortimentul de ciocolata mi-a amintit pur si simplu de laptele cu cacao din copilarie pe care, la fel ca acum, imi placea sa il beau rece. Imi sugereaza niste fete care beau o ciocolata rece si sporovaiesc, rad, eliberate de obsesia pentru silueta!
Sortimentul de lapte de soia cu fructe mi-a placut, dar l-am folosit mai mult pentru prepararea unei budinci care se prepara instant cu lapte rece. Imi sugereaza o mamica ce face o budinca sanatoasa copilului si mananca si ea, pentru ca fiind soia nu se ingrasa.
Sortimentul Lite l-am incercat mai mult dimineata cu cereale. Imi sugereaza o dimineata insorita.
Mi-ar placea sa apara si un sortiment cu aroma de scortisoara si poate unul gen "expresso" care poate fi cu 50% sau 75% cafea. De asemenea, ar fi de dorit sa apara si niste sortimente dietetice pentru diabetici (dat fiind numarul mare de romani care sufera de aceasta boala). Totodata ar fi necesare si niste doze mai mici, ca cele de iaurt de baut, pe care sa le poti cumpara si de la automatul din statia de metrou si sa il bei de exemplu in drum spre serviciu. (Cristina Toma, Redactor Radio Bucuresti)

Cu toate ca nu eram tentata de produsele din soia, am descoperit ca laptele de soia poate fi consumat... cu cereale! Nu imi plac, in general, aromele adaugate, asa ca preferatul meu a fost laptele de soia simplu! (Andreea Draguleasa, Producator Radio Bucuresti)

Il prefer pe cel fara arome, dar, daca ar fi sa aleg una dintre arome, ar fi laptele cu ciocolata. Iarna mai ales, cand este frig afara, un lapte cald cu ciocolata te incalzeste si te incarca cu energie. (Mirela Stana, Realizator Radio Romania Cultural)

Dimineata cu lapte de soia

Email Imprimare

Dintre toate sortimentele incercate, cel cu capsuni mi-a placut cel mai mult, parerea mea fiind impartasita si de fetita mea, Luna. De cand am devenit parinte, sunt mult mai exigent cu alimentatia,  fiind constient ca deprinderile unui stil de viata sanatos se formeaza in copilarie, de aceea trebuie sa le ofer copiilor mei ce este mai bun. Ma bucur sa vad ca exista si pe piata noastra astfel de produse sanatoase si delicioase. De cand am descoperit laptele de soia, este mereu prezent la micul dejun in familie… (Felician Scorobete, Redactor-sef Locuinta Mea)

Noua ne-au placut doar variantele indulcite. Atat cea Lite, cat si cea cu vitamine, Essential, ne-au placut mai putin decat cele mai dulci, desi, banuiesc, ca acestea sunt cele mai sanatoase… Dupa toate variantele incercate, mie cea cu vanilie mi se pare cea mai OK... (Magdalena Voicheci, DTP Burda)

Fiind din soia acest lapte este foarte sanatos, am citit ca nu are conservanti si ca nu are in compozitie gluten, ceea ce este un lucru bun. Iar vitaminele ii dau un gust specific. Mie mi-a placut cel simplu. (Antoanela Ivan, DTP Burda)

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Inainte > Sfarsit >>