Musli reprezinta o specialitate alimentara ce-si are originea in traditia elvetiana din zona Alpilor. La inceputul anilor 1900, medicul elvetian Maximilian Oskar Bircher-Benner, un adevarat reformator al obiceiurilor alimentare, a creat aceasta mancare dietetica pe care o folosea mai mult ca pe o masa sanatoasa de seara decat ca mic dejun. De altfel, si astazi, in Elvetia, musli este folosit in mod frecvent la cina. Traditional, aceasta mancare consta dintr-un amestec de fulgi de grau cu mere, nuci, alune si lapte. Doctorul a fost entuziasmat tocmai de calitatile biologice deosebite ale acestui amestec atat de gustos din alimente neprelucrate. In urma a nenumarate conferinte si carti de bucate scrise de membri familiei sale, deja in 1920, acest fel de mancare patrundea in lista de bucate a diferite restaurante din spatiul de limba germana, pentru ca dupa 1950 sa devina cu adevarat popular.
Blog SanoVita
Musli, rapid, gustos si sanatos
Citeste mai mult...
Laptele de soia, mai sanatos si mai hranitor

Armonie, impreuna

Se stie ca obiceiurile alimentare sunt responsabile in mare masura de starea sanatatii noastre. Convinsa de importanta vechiului indemn al lui Hipocrate, Hrana sa fie leacul tau!, conducerea societatii noastre a considerat ca eforturile de a oferi produse care sa determine formarea unui stil de viata echilibrat reprezinta o datorie si in acelasi timp o onoare. Sanatatea este bunul cel mai de pret, iar bunele obiceiuri alimentare reprezinta calea cea mai sigura de a lupta pentru ea.