Luni, 19 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita


Blog SanoVita

Musli, rapid, gustos si sanatos

Email Imprimare

Musli reprezinta o specialitate alimentara ce-si are originea in traditia elvetiana din zona Alpilor. La inceputul anilor 1900, medicul elvetian Maximilian Oskar Bircher-Benner, un adevarat reformator al obiceiurilor alimentare, a creat aceasta mancare dietetica pe care o folosea mai mult ca pe o masa sanatoasa de seara decat ca mic dejun. De altfel, si astazi, in Elvetia, musli este folosit in mod frecvent la cina. Traditional, aceasta mancare consta dintr-un amestec de fulgi de grau cu mere, nuci, alune si lapte. Doctorul a fost entuziasmat tocmai de calitatile biologice deosebite ale acestui amestec atat de gustos din alimente neprelucrate. In urma a nenumarate conferinte si carti de bucate scrise de membri familiei sale, deja in 1920, acest fel de mancare patrundea in lista de bucate a diferite restaurante din spatiul de limba germana, pentru ca dupa 1950 sa devina cu adevarat popular.

Laptele de soia, mai sanatos si mai hranitor

Email Imprimare

Astazi, din ce in ce mai multa lume nu poate digera lactoza, motiv pentru care trebuie sa renunte la a consuma lapte de provenienta animala. Acesta reprezinta insa un aliment extrem de important pentru sanatatea noastra. Deja de mult timp a fost propus ca inlocuitor laptele de soia, dar acesta avea un gust total diferit si in plus ii lipseau si o serie intreaga de principii nutritionale ale laptelui de provenienta animala. Dar, in 1986, compania Sanitarium, una dintre cele mai mari companii alimentare din Australia, cu o experienta de peste un secol si care s-a impus pe piata prin calitatea ireprosabila a produselor sale, a reusit sa produca un lapte de soia pe care l-a denumit So Good, care are atat gustul si consistenta, cat si valorile nutritionale similare, chiar superioare, laptelui de provenienta animala. Unanim apreciat, a fost premiat imediat dupa lansarea lui pe piata, in 1988, la Targul SIAL din Paris, fiind socotit drept cea mai buna bautura nonalcoolica.

Armonie, impreuna

Email Imprimare

In 1995, atunci cand tendintele de deteriorare a calitatii alimentatiei erau deja evidente, ne-am hotarat sa incepem un demers pe care majoritatea il considerau atunci sortit cu siguranta esecului. Dar nu a fost asa, succesul nu a intarziat, chiar daca am intampinat si noi dificultatile inerente oricarui inceput.
Se stie ca obiceiurile alimentare sunt responsabile in mare masura de starea sanatatii noastre. Convinsa de importanta vechiului indemn al lui Hipocrate, Hrana sa fie leacul tau!, conducerea societatii noastre a considerat ca eforturile de a oferi produse care sa determine formarea unui stil de viata echilibrat reprezinta o datorie si in acelasi timp o onoare. Sanatatea este bunul cel mai de pret, iar bunele obiceiuri alimentare reprezinta calea cea mai sigura de a lupta pentru ea.

<< Inceput < Inapoi 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Inainte > Sfarsit >>