Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perla, simbol al feminitatii


Perla, simbol al feminitatii

Email Imprimare

Nascuta din ape, incredibila creatie a scoicii, perla a reprezentat dintotdeauna un simbol al feminitatii creatoare. Descoperita de culegatorii de scoici deja din preistorie, perlei i s-au atribuit nenumarate valente religioase, fiind utilizata si in magie si in medicina, pentru ca in cele din urma sa-si gaseasca binemeritatul loc de exceptie ca una dintre cele mai pretuite pietre pretioase ce nu poate lipsi dintre bijuteriile niciunei femei ce se respecta.

Utilizarea ei in magie nu era o pura intamplare, ci rezulta in mod firesc din faptul ca ea ingloba forta germinativa a apei din care provenea, la fel cum provenienta ei din scoica ii asigura o legatura directa cu sexualitatea feminina. Considerata a fi in stransa legatura cu Luna, a reprezentat dintotdeauna darul suprem al naturii pentru frumusetea si gingasia femeii. Caracterul profund feminin al perlei este intarit si de legatura ei majora cu principiul cosmologic Yin. De altfel, perla are si rolul de a-l reintegra pe fericitul ei posesor in ritmul cosmic, acesta fiind patruns de toate virtutile creatoare de forme vii ale Lunii. Astfel, nenumaratele virtuti magice si protectoare ce le sunt atribuite perlelor pana astazi isi au origini ce se pierd in negura timpului si justificari profunde ce tin de credintele si cosmologia marilor civilizatii.
Perla a fost de-a lungul milenilor pretuita in egala masura de pescarii unor insule pierdute in intinsul nesfarsit al marilor oceane, ce-si riscau zilnic viata pentru a aduce in bataia soarelui nepretuitele nestemate ale adancurilor, cat si de mai marii lumii ce-si contemplau maretia in lumina translucida a acestor giuvaeruri ce pareau zamislite chiar de veneratele zeitati.
Dar magia si maretia perlelor nu s-a pierdut. Sunt la fel de pretuite si in zilele noastre. Este suficient sa faceti o vizita in magazinele You&Me pentru a patrunde in universul plin de magie al acestor nepretuite daruri ale naturii. Si nu veti regreta, pentru ca nu exista o dovada mai profunda de iubire decat a face cadou o perla veritabila.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy