Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Magia perlelor

Email Imprimare

Perlelor le-au fost atribuite puteri magice si s-au bucurat de un loc de cinste in mitologia fiecarei culturi care le-a cunoscut. Valentele religioase nu au intarziat sa le fie atribuite inca din preistorie. Apoi rolul lor s-a restrans treptat, fiind utilizate mai ales in magie, deoarece inglobau forta germinativa a apei din care proveneau, iar mai apoi in medicina si, in final, in epoca moderna au devenit apreciate mai ales pentru calitatile lor estetice.

Fiind nascuta din apa si din luna, fiindu-ne oferita de simbolul feminitatii creatoare, de scoica incarcata de atatea mistere, perla a reprezentat principiul cosmologic Yin. Datorita legaturii atribuite intre scoica si sexualitatea feminina, a fost folosita, in vechea medicina, ca piatra "ginecologica", fiind utilizata mai apoi pana tarziu pentru vindecarea bolilor considerate lunare, melancolie, epilepsie sau hemoragie. Dar nu mai putin importanta era utilizarea ei ca piatra funerara, pentru inserarea celui mort in ritmul cosmic, considerandu-se ca acesta va fi patruns, cu ajutorul perlei, de toate virtutile creatoare de forme vii ale lunii.
In Coran, perla este considerata drept una dintre cele mai mari comori din Paradis. Astfel, in lumea musulmana perla era simbolul femeii virgine. Si la chinezi senzualitatea culorilor ei simboliza puritatea, reprezenta insa, in acelasi timp, si semnul unei minti stralucite. Chinezii le foloseau insa si drept arme fermecate impotriva focului si a altor dezastre. In multe scrieri se povesteste cum ele s-au nascut in creierul legendarilor dragoni sau cum perlele cadeau din cer atunci cand dragonii se luptau. Dar perlele erau strans legate nu numai de dragoni, ci si de luna, fiind raspandita si credinta ca acestea ar creste si ar descreste odata cu fazele seducatorului astru al noptii.
Daca in Egipt perla era consacrata zeitei Isis, la greci ea era legata de nasterea Afroditei pe care, dupa aparitia acesteia din spuma marii, o scoica cu perle ar fi purtat-o spre insula Cytera, perla fiind consacrata zeitei dragostei. Astfel, grecii, apreciind in mod deosebit perlele, despre care erau convinsi ca aduc fericire si iubire, ofereau perle la nunti ca simbol al implinirii iubirii, perlele promovand fericirea conjugala. Ei considerau ca perlele purtate de tinerii casatoriti pot duce la implinirea fericirii matrimoniale si alunga tristetea si supararile tinerelor proaspat casatorite, nelasandu-le sa planga. Pentru greci, perlele pastrau adevaratul sarm al zeitei iubirii. Nici nu era de mirare, caci legendele ne povestesc ca, atunci cand Afrodita a iesit, extrem de fericita, pentru prima data, din apa, a scapat o picatura ce a nimerit intr-o perla care s-a reintors in mare ducand cu ea mai apoi pe felurite meleaguri frumusete, senzualitate si fericire.
Despre perle ne vorbeste insa si Iisus spunandu-ne: Regatul Cerulului este asemenea comerciantului ce cauta perle bune, cand a gasit o perla la un pret bun, a mers si a vandut tot ce avea si a cumparat-o. Dar Iisus a mai spus: Nu dati ce este sfant la caini si nici nu aruncati margaritare inaintea porcilor pentru ca le vor calca in picioare. Astfel, perlele au fost considerate intotdeauna a reprezenta bijuteriile celor alesi si nici nu trebuie sa va speriati ca va trebui sa vindeti tot ce aveti pentru a dobandi aceste nepretuite nestemate. La You&Me gasiti cele mai minunate perle la preturi rezonabile. Nu trebuie decat sa ne faceti o vizita pentru a descoperi piatra magica ce va este harazita.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy