Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perlele, un cadou din partea zeilor


Perlele, un cadou din partea zeilor

Email Imprimare

In minunatul oras al artei si al nenumartelor ispite, in vechiul si fermecatorul Paris, daca ai putin noroc, ai sa descoperi in imensitatea muzeului Luvru o piesa micuta, dar de nespusa frumusete. Este cea mai veche bijuterie cu perle gasita in sarcofagul unei printese persane, datand din anul 520 i.H. Dar egiptenii, la randul lor, pretuiau si ei perlele, atat de mult incat, nu de putine ori, le luau cu ei si dupa moarte pentru a-i ajuta in lungul drum ce-i astepta… Faptul ca perlele erau nu numai admirate pe vremea aceea, ci pur si simplu venerate explica si de ce ele sunt atat de prezente in miturile atator culturi precum si in intreaga istorie a religiilor.

In Egipt, unde ele au ajuns sa fie cu adevarat apreciate in timpul domniei faraonilor si, in special, in perioada lui Ptolemeu, perla era consacrata zeitei Isis.
La greci, perla era consacrata zeitei dragostei, Afrodita, dar povestea este complicata si plina de semnificatii… Totul incepe cu haosul din care au aparut cerul, adica Uranus, si pamantul, adica Geea Acestia au creat apoi Ciclopii, cei cu un singur ochi, Titanii, dintre care cel dintai era Kronos, Nimfele si pe Hecatonchires, cei trei monstri giganti cu o suta de brate si cincizeci de capete. La o asemenea monstruozitate nu e de mirare ca Uranus s-a cutremurat si i-a alungat in Tartar, infricosatoarea inchisoare subterana. Dar Geea, ranita in mandria ei de mama, si-a asmutit copiii impotriva lui. Atunci Kronos si-a castrat tatal ajungand sa stapaneasca Universul cu ajutorul mamei sale. Din sangele cazut pe pamant au luat nastere Eriniile, divinitatile justitiare, si Gigantii, iar falusul aruncat in mare a creat minunea ce a dus la consacrarea perlei. Din spuma ce a luat nastere atunci s-a nascut Afrodita, zeita dragostei si a frumusetii, purtata din largul marii de o scoica cu perle spre insula Cytera. Astfel, perla ramanand in totalitate consacrata zeitei dragostei.
Pentru profetii si credinciosii de la Mecca, perla era un simbol al umilintei si al credintei in divinitatea suprema. Este emotionanta povestea marelui poet Saadi. Este povestea unei mici picaturi de ploaie care a cazut in mare. Ajunsa in imensitatea de apa, in mijlocul acelui spectacol fascinant al valurilor tumultoase, mica picatura fu cuprinsa, in sincera ei modestie, de o profunda umilinta. Miscat de aceste nobile sentimente, Allah transforma atunci micuta picatura de ploaie, dupa ce o ajuta sa se strecoare in cochilia unei scoici, intr-o minunata perla de o neasemuita frumusete.
Perla, aflata la polul opus al Haosului, este de-a pururi asociata frumusetii. Binecuvantata de zei, ea e menita sa ne poarte nu numai prin zbuciumatele valuri ale vietii, ci si mult dupa aceea, pentru ca ea reprezinta o adevarata punte de dragoste spre limitele fiintei si spre gratia divina.
Dar ele nu contenesc sa reprezinte in primul rand o minunata si sublima declaratie de dragoste. Venind la You&Me puteti sa va convingeti singuri de minuatele povesti ale perlelor, povesti ce se prefira din lumina binecuvantata cu care te invaluie. Pentru ca perlele au o poezie aparte careia nu-i poate rezista nici o inima cu adevarat sensibila…

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy